реклама

реклама

Фотоз  архіву Олени Білозерської

Фотоз архіву Олени Білозерської

1 січня в Маньківці місцева організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вперше у цьому селищі провела смолоскипний марш з нагоди 104-ої річниці з Дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів, Народного Героя України Степана Бандери.

Велелюдна хода, що пройшла центральними вулицями Маньківки, згуртувала, окрім свободівців, також представників громадської козацької організації «Січовий курінь» та патріотичної громади селища. Учасники маршу, що пройшли під червоно-чорними прапорами української боротьби, синьо-жовтими державними прапорами та партійними стягами ВО «Свобода», проголошували гучні та злагоджені гасла «Бандера – наш Герой!», «Бандера, Шухевич – Герої України!», «Бандера, Шухевич – наші Герої, вони воювали за нас із тобою!», «ОУН-УПА – державне визнання!», «Свобода» прийде – порядок наведе!», «Героям УПА – Слава!» та інші.

На мітингу біля пам’ятника Тарасові Шевченку, де завершився смолоскипний марш, відбулися виступи представників ВО «Свобода», громадських діячів та місцевих істориків, які розповіли про діяльність на Маньківщині місцевих загонів УПА, зокрема загону «Граніт», що базувався на Уманщині.

«Часто нас запитують тут, на Черкащині – а чим Степан Бандера Герой для нашого краю? Що він зробив для Черкащини, Маньківщини? – у своєму виступі зазначив активіст Маньківської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Анатолій Заремба – Наша відповідь дуже проста. Так, у кожного краю є і місцеві Герої, які боролися безпосередньо за свій регіон, у своєму регіоні. Та Бандера для нас – уособлення, збірний образ всіх тих місцевих Героїв. І українці щороку вшановують пам’ять про свого Провідника у річницю з його дня народження. А націоналісти щодня мають втілювати у життя його заповіти – і саме від нашої із вами заповзятості, запалу та праці залежить чи реалізуємо ми головну мету, яку ставили перед нами київські князі та їхні дружини, отамани, гетьмани та все козацьке військо, Чучупаки та холодноярці загалом, Степан Бандера, Роман Шухевич й Українська Повстанська Армія – побудову Великої Соборної України на засадах соціальної, національної та історичної справедливості. України без більшовиків, олігархів та окупантів-чужинців».

На завершення заходу учасники виконали Державний Гімн України. Про це інформує прес-служба Маньківської районної організації ВО «Свобода».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100