реклама

реклама

Нещодавно до працівників міліції звернувся житель Канівського району, який повідомив, що невідома особа під приводом звільнення затриманого сина з міліції, вимагала перерахування коштів на мобільні телефони в сумі 5 тисяч гривень. Розгублений батько настільки був шокований звісткою, що забув, що син знаходиться вдома і спить у сусідній кімнаті, тому виконав вимогу зловмисників.

Інший випадок стався із жителькою міста Черкаси. Невідомий чоловік представився співробітником служби безпеки одного із банків і повідомив, що з її карткового рахунку намагалися зняти грошові кошти. Працівниками банку було заблоковано картковий рахунок, однак щоб в подальшому уникнути таку ситуацію, жінці необхідно назвати номер картки та пін-код. Потерпіла надала необхідні дані псевдопрацівнику, після чого з її рахунку зникло близько 7 тисяч гривень. Зрозумівши, що вона потрапила до рук шахраїв, потерпіла звернулася до міліції.

Про ці та подібні випадки розповів на прес-конференція начальник управління карного розшуку УМВС полковник міліції Володимир Голубош.

Володимир Валентинович звернувся до громадян із повідомленням про те, що на території Черкаської області та України в цілому останнім часом почастішали випадки скоєння шахрайств з використанням телефонів. Схема, розроблена зловмисниками, виглядає приблизно так: до особи телефонують і представляються працівниками правоохоронних органів, будь-якої соціальної служби чи банківської установи. Незнайомці повідомляють, що родичі або близькі люди потрапили в біду, однак, щоб її уникнути, потрібно перерахувати певну суму грошей на банківську картку або мобільний телефон. Довірливі та стурбовані такою новиною громадяни не пересвідчуються у достовірності отриманої інформації, не уточнюють посаду, яку займає особа, що телефонує. Бажання якнайшвидше допомогти близьким штовхає на необдумані вчинки, тому люди починають шукають гроші та пересилають вказану суму на рахунки зловмисників. Лише згодом, коли розуміють, що стали жертвами шахраїв, повідомляють у правоохоронні органи. Начальник УКР УМВС навів кілька прикладів таких шахрайств.

Тому, щоб не стати жертвою шахраїв,  Володимир Валентинович надав кілька порад:

- в першу чергу потрібно не нервувати, а пересвідчитися в особі того, хто телефонує. З'ясувати, де саме знаходяться родичі, по можливості їм самостійно зателефонувати;

- якщо ж таке зробити неможливо, необхідно зателефонувати до міліції та повідомити про випадок.

Також правоохоронець зазначив, що у таких випадках необхідно негайно телефонувати за номером «102», адже від оперативності дій міліції залежить розкриття даних кримінальних правопорушень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100