реклама

реклама

Сьогодні, наступного дня після проведеного смолоскипного Маршу пам’яті Героїв Крут, що пройшов у місті, керівника Черкаської міської організації ВО «Свобода» Андрія Лупка заповзялася залякувати міліція, яка, вочевидь, діє за наказом обласної влади. Представники влади, за усіма ознаками, злякалися велелюдної ходи та віча й вирішили помститися свободівцям за своє боягузтво. Про це інформують в прес-службі Черкаської міської організації ВО «Свобода».

Зранку 30 січня о 9:15 на перехресті вулиць Хрещатик та Байди Вишневецького два патрульних автомобілі із сиренами заблокували рух автівки керівника Черкаської міської організації ВО «Свобода» Андрія Лупка, що прямував на роботу. Погрожуючи автоматами, люди, одягнені у міліцейську форму, вчинили протиправні дії, без наявності будь-яких ордерів та документів, не представляючись та не пред’являючи службових посвідчень витягнули свободівця з машини і почали незаконний, несанкціонований обшук приватної власності націоналіста.

Особи у міліцейській формі заявили, що автомобіль Андрія Лупка нібито збив людину у Смілі між 11 та 12 годинами 29 грудня 2013 року. І хоча свободівець зазначив, що у цей час він та його автомобіль перебували в Черкасах, на підтвердження чого є свідки, особи у формі склали якійсь протокол із зазначенням вигаданих фактів, щоправда свободівець відмовився його підписувати.

Протримавши очільника місцевої «Свободи» близько години поруч із його автомобілем, особи у формі зрештою хутко зникли.

Наразі свободівці вже готують звернення до обласної прокуратури із вимогою дати правову оцінку діям осіб у міліцейській формі та притягти винних у порушенні законодавства працівників міліції до відповідальності. Аналогічне звернення до Генеральної прокуратури готує Уповноважений ВО «Свобода» у Черкаській обласній організації об’єднання Юрій Сиротюк. Найближчим часом він проведе прес-конференцію стосовно політичного тиску на членство Черкаської обласної організації ВО «Свобода» з боку правоохоронних органів. Черкаська міська організація ВО «Свобода» планує провести пікетування обласного управління міліції із вимогою піти у відставку його начальника, «героя Мукачевого» і вірного підлеглого губернатора Тулуба Валерія Дернового, пише прес-служба Черкаської міської організації ВО «Свобода».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100