На сьогоднішній сесії міської ради проект рішення «Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях і інших громадських місцях міста Черкаси у вечірній та нічний час» повернули на доопрацювання. Опрацювати усі зауваження та внести зміни у міськраді повинні за два тижні.


Начальник служби у справах дітей виконкому Соснівської районної в місті Черкасах Світлана Шишлюк переконана: таке рішення значно зменшить у місті рівень злочинності та допоможе батькам у вихованні. Про це вона сказала під час сьогоднішньої сесії міської ради.

За її словами, рішення отримало схвальні відгуки від молоді у програмі «Без бар’єрів» (ОДТРК «Рось»).

– Я спілкувалася з колегами з інших регіонів. Аналогічні рішення вже ухвалені в Хмельницькому, Житомирі, Миколаєві, Сімферополі та Сумах, – запевнила Світлана Олександрівна.

А от місцеві депутати розділилися сьогодні на два табори. «Демократи» таке рішення підтримують, тоді як опозиціонери – побоюються. Не могли дійти згоди депутати у питаннях до якого віку обмежувати перебування на вулиці (до 16 чи 18 років), час  заборони перебування (з 22:00 чи з 23:00, до 6:00 чи до 5:00). Крім цього деякі народні обранці не повірили у чесність виконання своїх обов’язків міліціонерами.

У своєму виступі «вільна демократка» Ніна Набокіна пригадала 80-і роки, коли успішно діяла така ж система.

– В п’ятницю мого внука цеглиною вдарили серед білого дня… Слава богу, залишився живий! Просто вдарив хлопець, бо йому так захотілося… Треба сприяти, щоб трохи погасити оцю дитячу жорстокість! – закликала Ніна Андріївна. – Перед тим, як рішення почне діяти, потрібно провести роз’яснювальну роботу. Повірте мені, через 1-2 роки результат якийсь буде! Справа дуже потрібна!

Натомість  депутат Володимир Мамалига назвав таке рішення «маразмом»:

– Черкаська міська рада завжди унікально підходить до захисту дітей… Півроку я добиваюся, щоб ми забезпечили право на безкоштовний проїзд дітей з багатодітних сімей, так ми не можемо… Зате цим рішенням ми вводимо комендантську годину на території міста Черкаси! Відповідно до цього рішення усі люди десь років до 30-ти повинні носити з собою паспорт, інакше працівники УМВС можуть затримувати їх на 3 дні. Ми даємо великі права для маніпулювання працівниками міліції. Прислухайтеся до здорового глузду, не голосуйте за цей маразм! – прокоментував Володимир Володимирович.

Чи ухвалять наступного разу це рішення, начальник служби у справах дітей виконкому Соснівської районної в місті Черкасах Світлана Шишлюк, прогнозувати поки не береться.

– Непорозуміння у депутатському корпусі сьогодні виникають тому, що раніше на сесії ніколи такі питання не виносили. Вони дуже резонансні. Я переконана, якби це рішення ухвалили, воно б принесло місту багато позитиву, – сказала у коментарі «Прочерку» Світлана Олександрівна.

За її словами, обговорення рішення відбудеться вже наступної середи, 6 лютого, у 206 кабінеті Черкаського МВК. На зустріч запросили усі профільні комісії, представників з райвідділу міліції, прокуратури, а також нарколога.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100