реклама

реклама

У черкаській школі №18 вода зі стелі заливає класи. Страждають учні останнього – другого поверху, йдеться в сюжеті «Першого національного».

У дирекції стверджують: 2 роки поспіль не могли вибити з міського бюджету гроші на ремонт. Нині на сесії виділили 150 тисяч. Але поки розроблятимуть проектно-кошторисну документацію, дітям сидіти у вологих класах.

– На канікулах оці всі пошкодження ми знімаємо, перешпакльовуємо, перефарбовуємо, але тільки піде перший дощ, знов буде той же самий результат, – показує директор школи № 18 Василь Грищенко, на що після відлиги перетворилися навчальні класи.

Через дірявий дах, у них тричі на рік роблять ремонти.

– Коли ідуть дощі, ми пробуємо перевести дітей в інші кабінети за можливості. Але, на жаль, це явище є не тимчасовим, панелі покрівлі залізобетонні, вони поглинають вологу і потім протягом трьох, чотирьох або й більше днів ми спостерігаємо там протікання, – говорить Василь Грищенко.

За останні 15 років тут жодного разу капітально не ремонтували дах, хоча будівлі вже майже півсотні років. У вологому приміщенні змушені навчатися молодші класи – більше їх нікуди перевести, кажуть у дирекції. Коли дах починає протікати, вчителям вже не до уроків.

– На гарчірку ставлять відро і посувають парти, щоб на підручники не капало, – каже школяр Леонід Балконський.

Батьки поки що на свій страх і ризик відправляють дітей до школи. І думають про перехід до іншого навчального закладу.

– Страшно: дитина ходить у школу і ми думаємо, не дай Бог, можна ж і захворіти, і замкнення електрики може бути. Через те ми боїмося за своїх дітей, – пояснює мати школяра Валентина Шевченко.

Чиновники ж запевняють: така ситуація – у кожній п'ятій школі Черкас. І хоча щороку на ремонт виділяють з міського бюджету мільйон гривень, на всіх не вистачає.

– Безумовно, бувають ситуації, коли за цей рік ми не можемо повністю зробити капітальний ремонт даху, тоді ми закладаємо це на наступний рік. Щодо 18-ої школи, то в цьому році виникло це серйозне глобальне протікання. Ми його плануємо у 2013 році ліквідувати, – говорить директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій.

Капітальний ремонт покрівлі включили до плану соціально-економічного розвитку міста. І нині депутати його затвердили на сесії. Школа таки отримає 150 тисяч гривень. Коли саме, поки що невідомо.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100