Головний редактор черкаської районної газети «Вісник Городищини» Юрій Осипенко та весь колектив написали заяву на звільнення після того, як редакцію відвідали засновники - новопризначений голова райдержадміністрації Ігор Швець і голова райради Олександр Лупашко.

Голова обласної організації НСЖУ Сергій Томіленко висловив своє занепокоєння з приводу цієї ситуації: «Якщо б це було лише звільнення головного редактора, то ще б можна було якось зрозуміти: редактор чи хтось інший не знайшли спільну мову, але звільнення усього колективу...»

За словами пана Томіленка, після інциденту в нього відбулася розмова з Ігорем Швецем, під час якої начебто було досягнуто згоди та порозуміння з боку голови: «Я запевняв, що, оскільки від редактора немає звернення про тиск на той момент, а просто є інформація, що він звільняється за станом здоров'я, необхідно оперативно зустрітися з працівниками, гарантувати трудовому колективу спокій і просто задекларувати власне бачення майбутнього районної газети, запевнити колектив, що буде якийсь публічний спосіб з'ясування питання, хто керуватиме, які є пропозиції, які реформи відбудуться».

Однак, за інформацією журналістів «Вісника Городищини», вони потім спілкувалися з головою райдержадміністрації, який «в дуже образливій формі провів цю зустріч, гостро та негативно відгукувався про газету, ображав працівників і, власне, звучали певні погрози. -каже Сергій Томіленко. - Після цієї зустрічі працівники вирішили, що не бачать майбутнього для себе і написали заяви. Оскільки редактор ще не звільнений (його звільнятиме сесія), то колектив подав заяви на його ім'я, і за згодою сторін редактор їх звільнив, вони отримали трудові книжки на руки».

Голова Черкаської спілки НСЖУ заявив, що порушив цю тему в понеділок на брифінгу губернатора області Сергія Тулуба і попросив створити спільну комісію для вивчення з представників обласної влади і представників спілки. Губернатор відповів, що не був поінформований про цей конфлікт, але дав доручення створити таку комісію.

«Вже вчора, в Городищі були представники обласного управління внутрішньої політики, а із спілки - головний редактор районної газети «Шполянські вісті» Анатолій Вікторук. Вони зустрічалися з владою на місці, але там ситуація складна. Фактично влада уже готова розглядати питання, щоб відновив роботу і редактор, і колектив. Але працівники та Юрій Осипенко відмовляються, вони за жодних обставин не будуть працювати з керівництвом району, яке є» - говорить Сергій Томіленко.

На сьогодні офіційних звернень від колективу в письмовій формі, де вони б говорили про тиск, немає. Юрій Осипенко відмовляється коментувати ситуацію.

Джерело: «Телекритика»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100