реклама

реклама

Юрій Кармазін обома руками за те, щоб змінити склад Верховної ради. Фото: Олександр Яловий (Комерсант)

Юрій Кармазін обома руками за те, щоб змінити склад Верховної ради. Фото: Олександр Яловий (Комерсант)

На початку наступного тижня у Вищому адміністративному суді будуть оскаржені результати парламентських виборів 2012 роки ще в п'яти мажоритарних округах. Ініціатор гучної кампанії по позбавленню народних депутатів повноважень колишній парламентарій Юрій Кармазін заявив «Комерсанту», що вже закінчує збір доказів фальсифікації результатів голосування. Народні депутати, чиї інтереси можуть зачепити, не розуміють, чим викликали такий інтерес до себе.

Нагадаємо, за ініціативи Кармазіна Вищий адміністративний суд, не дивлячись на виділення встановлених законом термінів заперечування результатів виборів, а також всупереч прямим нормам Конституції, відмінив реєстрацію народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги (обидва — позафракційні). Втім, зважаючи на явну юридичну колізію Домбровський і Балога як і раніше залишаються депутатами.

За словами колишнього нардепа, факти фальсифікацій збиралися в «окремих округах Одеської області і міста Харкова», а також в багатьох інших округах, зокрема, в окрузі №200 (Уманський округ), представником якого у ВРУ став Антон Яценко.

«У нас не було жодного судового позову, жодної окремої думки окружних і дільничних виборчих комісій, не було перерахунків, скарг спостерігачів, ніхто не оскаржував перемогу. Мені не зовсім зрозуміло, що може Юрія Анатолійовича (Кармазіна.— ред.) бентежити в моєму окрузі. Якщо він вважає, що повинен подати до суду — хай подає», - сказав «Комерсанту» Антон Яценко.

Через годину він знову зв'язався з редакцією: «Я запитував у людей, дзвонив в місцеву міліцію, жодних скарг не поступало. Не розумію, що не так з моїм округом».

У Партії регіонів в діях Юрія Кармазіна угледіли ознаки політичної справедливості. «У нас є правова колізія, у зв'язку з якою ми звернулися до Конституційного суду, але те, що ці (нові — ред.) позови стосуються членів Партії регіонів, позбавляє сенсу всі спроби навісити ярлики, що такі дії направлені проти однієї політичної сили», - повідомив народний депутат Володимир Олійник (ПР).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100