реклама

реклама

«Чим закінчиться конфлікт між хасидами та нащадками Залізняка?» Це риторичне питання з’являється на екрані у фіналі трейлеру до фільму «Дібук» режисера Кшиштофа Копчинськи. Прем’єра українсько-польского документального науково-пізнавального кіно запланована на грудень 2014 року, йдеться на сайті міста Умань «04744.info».

Тема фільму – непрості стосунки паломників та уманчан, історія конфлікту, прогнози на майбутнє.

На кадрах трейлеру фільму можна побачити членів Ради громадських організації, зокрема Володимира Гончарука та Віктора Дунаєва, які діляться наболілим з глядачами, момент встановлення державного прапора поблизу синагоги по вулиці Пушкіна, прибиральника могил на цвинтарі у Брацлаві, який говорить про «банду Залізняка».

Назва «Дібук» взята зі старих єврейських вірувань. Дібук – це злий дух, який причіпляється до людини з лихими думками та намірами, оволодіває нею та спричиняє душевні хвороби. Наразі глядач не може зрозуміти, чиї наміри режисери та сценаристи вважають злими, але інтрига вловлюється з першої хвилини трейлеру.

Консультантом та співавтором проекту став уманський журналіст Володимир Гамалиця. Відео з підняттям прапору відзняте та надане кінематографістам саме ним.

– Тема – Рош-га-шана, зіткнення двох світів, труднощі співжиття та конфлікти через бездіяльність влади. Про те, що дві нормальні нації, з нормальними людьми, не можуть зустрітися на могилі Цадика Нахмана через корупцію в українській владі, – розповів журналіст. – Фільм буде доволі суперечливим. Не знаю, чи стане фільм популярним, але те, що він знайде своїх противників і прихильників, це точно. Принаймні, в інтернеті війна в коментарях гарантована.

Бюджет фільму складає 2 779 348 гривень. Зйомки велись в Україні (зокрема в Умані), Ізраїлі, Палестині, США.

ТУТ можна переглянути трейлер до фільму «Дібук»


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100