реклама

реклама

У місті Жашкові священнослужителя Стефана Домашовця відсторонили від служіння, повідомляє «Газета по-українськи». Офіційна причина: порушення канонів Святої Церкви та поведінка, негідна священнослужителя.

За словами місцевих вірян, архієпископ Уманський та Звенигородський Пантелеймон пообіцяв сан священика у цій церкві бузівському отцю Василію, тому й почали таку війну проти Стефанія. Через таке свавілля віряни обіцяють голодувати і перекривати трасу.

– Після Водохреща у Жашків приїжджав високопреосвященніший архієпископ Пантелеймон. Правив у одній з церков і після служби при всіх людях сказав, що наша церква Петра і Павла – неправильна, і наш отець Стефаній немає права там служити. Ми почали заступатися за Стефана, але нас просто вигнали з церкви, – розповідає Ольга Федик. – У нас церква приватизована громадою і ми не допустимо, щоб правив хтось інший. Отець Стефаній збудував цю церкву своїми силами, править тут 20 років. До нас приходять люди і з влади, і губернатор приїжджав. Усі шанують нашу церкву і отця.

На головній сторінці сайту Уманської єпархії зазначено, що Указом керуючого Уманською єпархією Української Православної Церкви № 06-375 від 22 грудня 2011 року на підставі рішення Єпархіальної ради заборонене священнослужіння настоятелю Свято-Петропавлівської парафії м. Жашкова протоієрея Стефана Домашовця за порушення канонів Святої Церкви та поведінку негідну священнослужителя. З цього дня і до повного каяття Стефан Домашовець не може здійснювати Священні Таїнства та церковні треби, а також представляти парафію у церковних і світських установах, виступати від імені церковної громади, не має права підпису документів, що стосуються парафіяльних справ.

На цей час Указ залишається діючим, оскільки Стефан Домашовець не приніс каяття Правлячому Архієрею, не дивлячись на неодноразові пропозиції йому прибути до Єпархіального управління та оформити це відповідними документами, а також ігноруючи пораду про принесення каяття у вчинених неправомірних діях Його Високопреосвященства митрополита Агафангела, до якого Домашовець звертався для оскарження рішення про заборону.

Як уже повідомляв «Прочерк», священики Жашкова воюють з архієпископом Уманським і Звенигородським Пантелеймоном. Про те, скільки бере владика за одну службу і як доводиться збирати ці гроші місцевим батюшкам, звідки в Пантелеймона «Ауді-8», золотий годинник і квартира в Москві, ідеться в матеріалі «Комсомольської правди в Україні».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100