Те, що вибори на 194-му окрузі будуть непростими, було зрозуміло ще на початку. У політичній боротьбі за Черкаси зійшлися дві потужні сили. Валентина Жуковська – людина олігарха Дмитра Фірташа. До виборів вона разом зі своїм наставником  відкрила відремонтований будинок культури, подарувала місту тролейбус та закупила медичне обладнання. Її конкурент на виборах – лідер черкаської опозиції Микола Булатецький. 194-ий  округ потрапив до «чорного» списку ЦВК як проблемний. Про те, хто створював проблеми на 194-му окрузі, ідеться в програмі «Особливий формат. Пограбування по-черкаськи» на каналі ТВі.


У житті кандидата Булатецького ці вибори – треті, коли  він опинився за крок до перемоги. ОВК встановила його відрив від головного опонента – Валентини Жуковської – на 12 тис. голосів. Але, як ідеться в сюжеті, наміри зірвати вибори в Черкасах були дуже серйозними. Незрозумілі речі почали відбуватися на етапі передачі даних із окружкому на сайт ЦВК.

– Системний адміністратор отримав вказівку зникнути з обласної виборчої комісії, що він і зробив, – коментує в. о. голови ОВК № 194 Василь Миколенко. – Його дуже швидко знайшли, привели на робоче місце. На другий день він знову зник.

Коли під наглядом черкащан комп’ютерник таки ввів дані в базу, під ОВК зібрався справжній мітинг. Разом з опозиціонерами стояли прапороносці Партії регіонів, хоча кандидат від ПР не ввійшов навіть у першу трійку. До регіоналів приєдналися чоловіки бандитської зовнішності, які заблокували автомобіль Булатецького, не пускали його в приміщення і навіть хотіли фізично забрати з-під стін ОВК.

На третій день, коли більшість членів ОВК була готова підписати протоколи, голова окружкому Ольга Козько заявила, що їй погано і викликала «швидку». І тут раптово в приміщенні окружкому і всьому районі зникло світло.

– В неї справді починався інфаркт, – вийшовши на вулицю, заявила народний депутат Леся Оробець, яка приїхала на «проблемний» округ.

В цій ситуації вона все ще намагалася приховати, де печатка, і ключі від сейфу… Ми будемо добиватися на основі заяви про злочин заміни голови ОВК на іншу, більш адекватну, стійкішу, з кращим здоров’ям і честю людину.

Коли план «А» зі зникненням печатки із сейфу не вдався, влада перейшла до плану «Б». В гру вступив «загартований виборчими махінаціями» начальник обласної міліції Валерій Дерновий. Кандидат від ПР Віктор Парамонов написав звернення в міліцію, де просив вказати, скільки осіб перевозили бюлетені з ДВК до окружкому. Досить оперативно за підписом Дернового надійшла відповідь, в якій ішлося, що кількість членів комісій була не 4, як належить, а менше. Хоча самі члени ДВК в коментарях журналістам стверджували, що все відбувалося за законом. Тоді Парамонов звернуся з вимогою провести перерахунок на 46 дільницях.

Журналістам ТВі відмовили в зустрічі з генералом Дерновим. Так само не пішов на контакт і Віктор Парамонов. Наполегливо намагалися кореспонденти знайти можливості поспілкуватися і з Валентиною Жуковською, звернулися і в письмовій формі, але відповіді не отримали...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100