реклама

реклама

З невідомих джерел на електронну скриньку редакції «Прочерку» надійшов великий лист, автор (чи автори) якого звинувачують лідерів черкаської опозиції, зокрема, депутата Черкаської міськради від «Батьківщини» Миколу Булатецького, у зв’язках з нардепом та бізнесменом Олександром Табаловим. Згадуються у тексті і представники опозиції Наталія Старікова і Леонід Даценко. У матеріалах йдеться, нібито Микола Булатецький телефонував Табалову 15 і 16 грудня 2012 року. Очевидна спроба скомпрометувати політика, який набрав на останніх виборах до парламенту найбільшу кількість голосів виборців, проте мандату нардепа так і не отримав, бо результати виборів в окрузі визнані недійсними...

Щодо звинувачень на адресу Наталії Старікової та Леоніда Даценка, то про них пишуть таке: «Кожного ранку автомобіль СА 5774 АІ, який належить ЗАТ «Юрія» (власник Табалов О.М.) надається в користування Старіковій Н.В. та кандидату в народні депутати Даценку Л.М.»

Нагадаємо, Олександр та Андрій Табалови (батько і син), обрані народними депутатами від об’єднаної опозиції, не увійшли до складу фракції «Батьківщина», через що фракція одноголосно ухвалила рішення вимагати від них скласти мандати народних депутатів. Крім того, Олександр Табалов має стосунок до Черкас в силу бізнесових інтересів, оскільки є радником із зовнішньо-економічних зв’язків ПАТ «Черкасихліб». Його син Андрій Табалов був одним зі співзасновників компанії «Формула смаку». Крім того, родина Табалових контролює Первомайський молочно-консервний комбінат та ЗАТ «Юрія» (торгова марка «Волошкове поле»). У двох останніх компаніях працювала голова Черкаської обласної організації «Фронт змін» Наталія Старікова, що дає привід оглядачам говорити про зв'язок Табалових з черкаською опозицією.

– Я нічого не знав про такий компромат, проте, після того, як ви розповіли, здогадуюся, хто це може робити. Бо були попередження. Прізвищ не називатиму, проте скажу, що це так діє влада спільно з окремими представниками опозиції. Щодо Табалових, то в мене з ними ніяких стосунків немає, – сказав Микола Булатецький.

Булатецький назвав інформацію про пов’язування його Табаловими «дурнею» і «мильною бульбашкою».

– Відомий факт, що вони брали участь у виборах в складі опозиції. Його син (Андрій Табалов) потрапив в своєму окрузі в таку ситуацію, як я і Леонід Даценко. Якби я прийняв рішення не йти в опозицію після виграшу, то був би вже у парламенті. Проте я принципова людина, – сказав Микола Булатецький. – Я завжди був і є в опозиції. У своїх виступах я лише раз посилався на Табалових. Це було в ЦВК. У мене нагло забрали мандат. Я сказав, що в той час, як опозиція виштовхала з Верховної Ради Табалових за аморальний вчинок, – перехід на бік влади, то мене ніхто не приїхав підтримати у моїй боротьбі проти просто таки злочинного вчинку влади, яка у ЦВК відбирала в мене законну перемогу.

Читайте також: «Табаловщина» вчить, що дозволяти бізнесменам керувати обласними організаціями, – помилка, – Томенко

У свою чергу, Наталія Старікова не стала відкидати інформацію, подану в анонімному листі про те, що вона їздить на автомобілі, який належить ЗАТ «Юрія» (власник – Олександр Табалов) і користується мобільним телефоном, який також належить підприємству.

– Я багато років віддала «Юрії». Я до цього часу за договором надаю послуги підприємству: технологічні, менеджерські, навчальні. І я ціную ці стосунки з підприємством. Я користуюся багатьма автомобілями, зокрема, й тим, який належить ЗАТ «Юрія». За договором я сплачую за нього кошти. Теж саме і щодо мобільного телефону. Не хочу його змінювати, бо всі його знають. Проте у своїй роботі я можу контактувати з директором підприємства, а не з Табаловими. Проте з «Юрією» я співпрацюю не так і багато. 90% часу я віддаю партійній і депутатській діяльності. З цими нардепами я не контактую. І, відповідаючи на закиди багатьох, наголошу, що Табалови черкаську опозицію не фінансують! Думаю, цю інформацію вкидають регіонали. Не хочеться думати на своїх партійців і друзів, – сказала Наталія Старікова в коментарі «Прочерку».

Щодо Леоніда Даценка, то він, як і Наталія Старікова, пов’язує поширення цієї інформації з нинішньою владою.

– Вершина піраміди зрозуміла – це обласна влада на чолі з Сергієм Тулубом. Зрозуміло, що його залишили на посаді голови облдержадміністрації, щоб він переломив ситуацію в області на повторних виборах. Що ж до особистостей, то підозрюю, що зацікавленим в поширенні такої інформації може бути мій конкурент на виборах в окрузі №197 Богдан Губський. Йому, мабуть, образливо, що він програв мені, їздячи на дорогих авто. Я ж вів свою агітацію на партійній «Славуті». І ніякого стосунку до автомобілів Табалових я не маю, – запевнив Леонід Даценко.

За словами опозиціонера, такі листи, що розсилаються в ЗМІ, лише зайве підтвердження того, що вибори в «проблемних» округах таки будуть.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100