5 млн. грн. з обласного бюджету витратять цьогоріч на ремонт Черкаського обласного музично-драматичного театру ім.Т. Г. Шевченка. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив директор театру Володимир Осипов.

На сьогодні в театрі триває технологічне обстеження, за результатами якого спеціалісти визначать «найболючіші» місця театру, куди й спрямують цю суму. Висновки мають бути готові вже 29 березня.

– Нам би хотілося, щоб спочатку поремонтували дах, потім – сцену, поміняли усі мережі, поремонтували фойє, а вже в останню чергу – реконструювали фасад, – розповідає Володимир Олексійович.

Перші роботи в театрі планують розпочати вже на початку літа, а закінчити – до кінця листопада. Контролюватиме ремонт перший заступник голови обласної ради Володимир Вовченко.

Та навіть під час ремонту черкаські актори продовжать працювати. У цей час вони гастролюватимуть.

– Також ми сподіваємося, що нам на зустріч піде ПК «Дружба народів», а також обласна філармонія. Думаю, деякі вистави ми зможемо показувати там. Повірте, Черкаси не залишаться без театру, – з посмішкою зазначає пан Осипов.

На його переконання, прийдешній ремонт – це лише «перша ластівка», адже, за наказом голови Черкаськоъ ОДА Сергія Тулуба, проектно-кошторисна документація робитиметься «на перспективу».

– Загалом ремонт усього театру вимагає близько 40 млн грн. І я сподіваюся, що до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка Кабмін виділить цю суму. Але ми раді навіть такій сумі (5 млн. грн., – ред.), адже це означає, що нас почули! Я думаю, наступні два роки взагалі будуть доленосними для нашого театру, – говорить Володимир Осипов.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100