Голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт», 44-річний Юрій Косюк, увійшов до десятки рейтингу найбагатших українців, що всьоме уклав журнал «Фокус».

Його статки журнал оцінив у $1,514 млрд.

Видання зазначає, що Юрій Косюк повинен бути задоволений минулим роком. Мовляв, чистий прибуток агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) в 2012 році виріс на 20%, до $311 млн., обсяг виробництва курятини – на 5%, до 404 тис. тонн. Уперше з 2008 року, коли акції МХП почали котируватися на Лондонській фондовій біржі, компанія виплатила дивіденди, витративши на це $120 млн. Торік компанія ввела в експлуатацію птахофабрику в Вінниці.


«Фокус» зазначає, що нині проблем Косюку можуть додати чиновники Мінагрополітики, які ініціюють введення нових норм по вмісту води в охолодженому м’ясі. Це питання лобіюють найближчі конкуренти МХП – «Комплекс Агромарс».

Між тим, МХП притримується плану по збільшенню банку землі, який торік виріс на 5 тис. га, до 285 тис. га. Останніми придбаннями стали агрофірми «Мрія» в Черкаській області та «Нива України» в Київській області. Холдинг також активно будує елеватори і розвиває роздрібну торгівлю курятиною.

У серпні 2012 року бізнесмен відкрив перший «Сімейний м’ясний магазин», що працює за системою франчайзингу. Планується, що мережа розростеться до сотні таких магазинів.

Крім того, як зазначає видання «Фокус», Юрій Косюк планує увірватися на вітчизняний ринок біогазу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100