Міський голова Черкас Сергій Одарич вважає дерева, які нині ростуть на вулиці Хрещатик, «уродством» та переконаний, що їх потрібно повністю замінити.

 
Дерева на Хрещатику міський голова Черкас Сергій Одарич вважає «уродством». Фото – прес-служби мерії

Дерева на Хрещатику міський голова Черкас Сергій Одарич вважає «уродством». Фото – прес-служби мерії



Найімовірніше, старі насадження замінять кленами. Про це він сказав на вчорашній прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, майже всі дерева на Хрещатику – аварійні, тому підлягають знесенню. Здоровими з них є лише 10 %, однак місту краси вони не додають.

– Можна їх залишити, але це буде така уродіна! Я не розумію, чому ми так боїмося красивого? Посадити красиві дерева, молоді… Посадити їх струнко! Чому ми боїмося зробити якісь красиві квітники? Звідки в нас оця ненависть до красивого? Чому нам треба тільки якесь уродство? Криве, горбате, нахилене, відламане… Чому нас до цього тягне? Хто нас так повиховував? – емоційно почав говорити мер.

Також свою ініціативу знесення дерев він пояснив тим, що особисто несе відповідальність за кожну трагедію, яка може статися від падіння дерева.

– Я хочу побачити людину, яка прийде сюди, підпишеться про свою кримінальну відповідальність, що її посадять у в’язницю, якщо це дерево впаде і уб’є людину. Нехай такі сміливці прийдуть… Бо просто кричати: «Не зрізайте дерева!» кожен уміє, але коли падає дерево, то про кого згадують? Не про активіста, а про міського голову! І прокуратура згадує, бо несе за це кримінальну відповідальність міський голова… – прокоментував Сергій Одарич.

Замість тих дерев, які зараз ростуть на Хрещатику, мер пропонує висадити клени, адже ті найкраще переносять умови міста: високу загазованість, а також сіль, яка потрапляє на дерева взимку.

Сергій Олегович не відкидає й ідею саджання лип, щоправда, вони мають суттєвий недолік – свою «липкість». Сік, який виділяє дерево, липнутиме на одяг, авто та тротуарну плитку. Не дуже підходить для черкаських вулиць і європейський платан, бо є вразливим до морозів.

Насамкінець мер зазначив, що точно впевнений у своїй правоті, тож поради йому не потрібні.

– Для мене, безумовно, важлива думка громадян, важливо розуміти цю думку для того, щоб, якщо я з нею не згодний, коригувати свої дії і роз’яснювати свою позицію та змінювати громадську думку, – зазначив Сергій Одарич та навів минулорічний приклад з контейнерами для сміття, коли і депутати, і громадяни міста його спочатку не підтримували. – Там, де я переконаний, мене інша думка цікавить тільки для того, щоб розуміти, який я буду мати спротив, і що мені потрібно зробити, щоб цей спротив подолати.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100