Днями активісти громадської організації "Батьківщина молода" вийшли на Хрещатик та обклеїли дерева образними гаслами "Одаричу, ми не хочемо на ДОК", "Коли нас зрубають, ми не зможемо давати кисень", "Мере, збережи наші легені" та інші.


Керівник Черкаської організації Національного молодіжного центру екологічної ініціативи Сергій Шмиголь сказав, що у виснаженому грунті нові дерева просто не приживуться, а мешканці довколишніх будинкув влітку задихатимуться від пилу та спеки. Молоді "батьківщинівці" повідомили, що вони не проти ревізії старих дерев, які є аварійними, але поки молоді приживуться і якщо приживуться взагалі, пройде не один десяток років, а людям жити треба зараз. Тим більше, що з досвіду ми знаємо, як насаджують молоді дерева: палиців навстромляють, гроші в землю закопають, а без комплексного догляду та регулярного поливу ті дерева сохнуть через 2-3 місяці.


Депутат обласної ради Анатолій Бондаренко, за ініціативи якого зібрано вже кілька тисяч підписів проти спорудження на місці заповідного парку за облрадою великого підземного паркінгу, що ініціює мер, сказав: "Це не дерева уродливі, це діяльність мера вже переходить будь-які межі розумного та перетворюється на суцільне "уродство". Він останнім часом не будує, а лише руйнує: такі гарні ялини були на Соборній площі - повидирали, на Європейській площі дорізають останні дерева, за театром був невеликий парк - викопали там котлована й залишили, тепер він хоче ще й за обласною радою вирити яму, а по Хрещатику повирізати усі дерева. Раніше Черкаси були одним з найзеленіших міст у Європі, тепер усі дерева по місту мер хоче повирізати, щоб йому тирсу було з чого робити та гроші на цьому заробляти. Я бачу, що міський голова разом з губернатором позакривали майже всі підприємства у місті, натомість тішаться з щойно відкритої "Любави" - торговельно-розважального комплексу. Зарплат немає - а розваги є. Тільки все це робиться не для черкащан, а для купки багатих друзів мера. Тепер ми бачимо, що відвідувачі "Любави" паркуються просто на газонах  бульвару Шевченка. То, може, Сергію Олеговичу, бульвар теж для вас "уродство" та ви і його зрубаєте, щоб Бродському та Шкрібляку було зручніше  паркуватися? Та й яку це треба мати свідомість, щоб побачити у живому дереві з віковою історією "уродство"?"

Про це інформує прес-служба черкаської "Батьківщини".

Нагадаємо, міський голова Черкас Сергій Одарич вважає дерева, які нині ростуть на вулиці Хрещатик, «уродством» та планує їх повністю знищити, насадивши кленів. За його словами, майже всі дерева на Хрещатику – аварійні, тому підлягають знесенню. Здоровими з них є лише 10 %, однак місту краси вони не додають.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100