реклама

реклама

Головою Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 5 квітня призначено Станіслава Марксовича Толчина. Про це сьогодні, 12 квітня, повідомила прес-служба цього відомства, пишуть «Новини Донбаса».

Станіслав Толчин відомий в Донецьку як колишній генеральний директор ДП «Макіїввугілля». Восени 2011 року в ЗМІ з'явилася інформація про порушення кримінальних справ прокуратурою Донецької області проти Толчина. Його нібито звинувачували в тому, що він оформляв співробітників своєї особистої охорони працівниками держпідприємства, у зв'язку з чим держава зазнала збитків, які обчислюються сотнями тисяч гривень.

Прокуратура Донецької області 27 жовтня, не називаючи імен, заявила про те, що оголосила в розшук керівника одного з державних держпідприємств. «За даними слідства, керівник ДП заподіяв інтересам держави збитків на суму понад 400 тис. грн. Порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою» – до 8 років в'язниці, – ред.), отримано дозвіл суду на його затримання і доставку в суд під вартою », – заявили у прес-службі прокуратури. Про яке саме підприємстві йде мова, в прокуратурі говорити відмовлялися. «Ми не маємо права говорити в інтересах слідства. Це матеріали кримінальної справи », – заявив керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

І хоча сам Толчин повністю спростовував дані чутки, з підприємства він звільнився і довгий час знаходився поза увагою ЗМІ. Тоді ж в.о. гендиректора «Макіїввугілля» Михайло Ничипір повідомив, що всі кримінальні справи закриті.

Читайте також: Донецький керівник мужньо звільнився з черкаського управління, бо шахтарі просили…

У березні 2012 року голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб запросив Толчина очолити управління інвестиційно-інноваційної політики ОДА. Але вже в травні колишній генеральний директор «Макіїввугілля» звільнився з цієї посади за власним бажанням. Останнім часом Толчин обіймав посаду заступника голови Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100