реклама

реклама

Міський голова Черкас Сергій Одарич переконаний, що голову Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба таки знімуть з посади. Статися це має найближчим часом, адже і в президента, і в уряду вже уривається терпець через результати роботи губернатора Черкаської області. Про це мер Черкас Сергій Одарич сказав сьогодні в коментарі «Прочерку».


Мер зізнається: поки що своє звернення до президента не надсилав, адже закінчує його вичитувати.

– У мене аргументи – не ті події, що відбуваються у міській раді, а загальноекономічні. Реально сьогодні в нас (у Черкаській області, – ред.) руйнується бізнес, підприємці тікають з Черкас… – прокоментував міський голова.

За словами Сергія Одарича, у зв’язку з останніми політичними інтригами німецька компанія «Хенкель» відмовилася будувати в Черкасах завод.

– Вони планували в нашу область вкласти 100 млн євро. Це найбільший у світі виробник будівельних матеріалів… «Хенкель» має завод у Київській області. Це в них найбільший наповнювач бюджету, – розповів Сергій Одарич.

У Черкасах же завод мав би бути утричі більшим, проте, дізнавшись про відкати, німці від своєї ідеї вирішили відмовитися…

– Їм там понавалювали суми, відсотки, скільки треба «відкатить» – 30 %! Вони розвернулися, поїхали в Кіровоград… Я з ними провів переговори, умовив таки приїхати сюди, знайшли їм земельну ділянку в межах міста Черкаси, щоб вони вже в цьому році здійснили інвестування і побудували завод. Побачивши події, що відбуваються протягом останнього тижня, на сьогоднішній день вони знову збираються йти в іншу область… Те ж саме стосується і французької компанії «Бондюель», – запевнив Сергій Одарич.

На переконання міського голови, така політика руйнує економіку міста.

– Така політика пресингу на бізнес, політика «давлення» перевірками, якихось небюджетних платежів руйнує економіку міста, – впевнений Сергій Олегович. – Все, що відбувається у місті, пов’язують з Віктором Федоровичем Януковичем. Через стабільні результати області з більшості соціально-економічних показників, за моєю інформацією, вже терпець урвався і в уряді, і в президента.

Саме через прийдешнє зняття губернатора з посади місцеві «регіонали», на думку Одарича, так поспішають з імпічментом міському голові.

– Я розумію хлопців: вони переживають, тому що з дня на день повинна відбутися відставка губернатора, і їхня комбінація рухне. Вони поспішають це зробити ось-ось, буквально сьогодні-завтра, – сказав Сергій Одарич.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100