реклама

реклама

1 червня в Черкасах на День міста відбудеться відкриття міського фестивалю кам’яної скульптури «Живий камінь».

Цьогоріч кам’яне дійство, ініційоване міською владою, відбуватиметься вшосте.

Традиційно проходитиме в парку 50-річчя Жовтня, де на очах глядачів майстри витесуватимуть у камені свої дивовижні витвори. Темою нинішнього фестивалю стане таємнича цивілізація Стародавнього Сходу. А саме – унікальний храмовий комплекс, розташований у Камбоджії. Його зобразять у камені скульптори.

Цікаво, що на відміну від попередніх років, на нинішньому фестивалі «Живий камінь» майстри спільно витесуватимуть єдиний кам’яний витвір, який у майбутньому прикрасить оранжерею, розташовану в Дитячому парку Черкас. Зважаючи на те, що робота буде одна, ніяких оцінок журі та визначення переможців не буде. Головною ж цінністю фестивалю стане унікальна кам’яна композиція, якою милуватимуться черкащани та гості міста.

До речі, втілювати задумане будуть студенти-скульптори черкаських та київських вузів, які вже підготували попередні ескізи майбутнього комплексу. Загалом на її реалізацію буде закуплено 20 кубів вапняку, який зручний в обробці.

Приступити до роботи майстри зможуть вже з 1 червня цього року і впродовж місяця на очах відвідувачів парку 50-річчя Жовтня створюватимуть екзотичний храмовий комплекс Стародавнього Сходу, прикрашений тропічними рослинами та тваринами.

Окрім цікавого сюжету композиції, організатори обіцяють феєричне відкриття фестивалю «Живий камінь». Зокрема, кожен, хто завітає 1 червня у парк 50-річчя Жовтня, порине в «колесо історії» – дивовижний вир подій минулих століть, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100