16 травня в селі Нечаївка Черкаського району вбили цілительку, 71-річну Катерину Охріменко, та її сваху – 67-річну Майю Давиденко. Жінок зарізали посеред білого дня, коли тривав прийом.

Як повідомляв «Прочерк» раніше, правоохоронці вже оприлюднили прикмети підозрюваних у вбивстві. Подробиці подій з'ясувала газета «Вечірні Черкаси».

Того дня біля будинку цілительки було спокійно. На прийом чекала одна жінка з Черкас, яка приїхала з батьком. Ще й раділа, що швиденько впорається, бо відпросилася з роботи. Зайшла в хату: «Семенівно, Семенівно», – проте ніхто не відгукнувся. Через деякий час із кімнати, де тривав прийом, відчинились двері, і в щілину виглянув чоловік: «Цілителька зайнята, чекайте». Після цього чоловік клацнув защібкою на дверях ізсередини.

«Незабаром із кімнати вискочили двоє молодиків років по 25. Обличчя прикривали рукою, один був чи то в каптурі, чи в бандані. Молодики покинули хату і побігли до лісу», – розповідають у селі.

Сусіди цілительки Дмитро та Віра Сіренки пригадують, що того дня вони тільки-но повернулися з Черкас.

– Чуємо – страшенний крик, – пригадує Дмитро Сіренко. – Такого крику я ще не чув. Із боку сусідської хати бігла жінка й кричала, що цілительку та її сваху порізали.

Дмитро Олексійович одразу подзвонив дільничному та на «101».

Віра Пантеліївна не приховує сліз, пригадуючи момент, коли вона побачила сусідку:

– Катерина Семенівна стояла на колінах, схилена обличчям на диван. Диван, підлога – все в крові. У обох жінок були перерізані сонні артерії. У свахи – проникаюча рана в серце та порізана рука. Можливо, жінка прикривалася нею від удару. У будинку все перерили, зникли гроші, золоті сережки, хрестики, ланцюжки, а от обручку з пальця стягнути не змогли.

Майя Аліївна Давиденко прийшла до свахи за 15 хвилин до вбивства, аби взяти квитанції за комуналку.

До Катерини Охріменко, або просто баби Каті, як її усі називали, їхали звідусіль. Про лікувальний дар жінки говорили не тільки в Черкаській області. До неї з'їжджалися з усієї України і навіть із-за кордону.

У Нечаївці жінка жила з 1970-их років. Усе життя пропрацювала в колгоспі в рільничій бригаді. Про свій дар цілительства й сама не знала. А односельці почали помічати, що, як тільки Катерина руками помне хворе місце, біль ущухає.

– Одній, другій, третій пом'яла, отак воно й пішло, дар Божий у неї був, – розказує 86-річна сусідка вбитої Анастасія Чечіль. – Мій правнук, років сім йому було, не міг ходити, на руках його носили. Гукнули Катю. Поклала вона його, я тримаю за голову, ті – за ноги. Вона по спині пройшла пальчиками: «Вставай!» – «Ой, я боюся, не хочу!» – «Вставай! Іди». Дали йому паличку, то він із нею таки вийшов. А тоді закинув палицю і досі ходить, слава Богу, і не болить. Бувало, так болить спина, то підемо до Каті, вона пальця як поставить, то наче хто тонну навалив, і біль відходить. У неї така чутливість у пальцях була...

Односельці дивуються припущенням, що жінка могла комусь нашкодити.

– Вона ніколи не вимагала грошей, не називала ціну – хто що дасть, – говорить 88-річний Василь Чечіль. – Усіх до неї з порога заносили, а переступали поріг люди вже своїми ногами й без болю.

Міліція опитала всіх мешканців села, прочесали ліс, але поки що все марно.

– На місці працює слідчо-оперативна група, до розкриття злочину залучені всі працівники міліції Черкаського райвідділу, карного розшуку, експерти-криміналісти, дільничні інспектори, – каже начальник сектора зв'язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталія Таран. – За фактом подвійного вбивства порушено кримінальне провадження.

Ховали Катерину Семенівну в суботу, 18 травня. Сусід Дмитро Сіренко не приховує, що під час похорону було моторошно від ридань і криків. Більше 70-ти вінків та кошиків, за один поминальний стіл сіло лише 105 осіб, і це ще далеко не всі люди. Провести в останню путь людину, яка зробила скільки добра й поставила на ноги нездорових, зійшлися не тільки односельці. Люди лягають спати й бояться. Не вмикають увечері світло і говорять, що їм стане спокійніше лише тоді, коли впіймають цих нелюдів.

Прикмети убивць

Чоловік 20-25 років (на фотороботі), зріст приблизно 168 см, худорлявої статури, обличчя овальне, на обличчі легка неголеність. Був одягнений: на голові бандана чорного кольору та камуфляжний костюм.

Чоловік близько 20-25 років, зріст близько 165 см, худорлявої статури. Був одягнений: трикотажна фуфайка чорного кольору, поношені світло-блакитні джинси, на голові чорна бандана, на обличчі зав'язана хустина.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100