реклама

реклама

Обговорення питань реформування галузі охорони здоров’я викликало найбільшу дискусію серед депутатів на сьогоднішній сесії Черкаської міської ради. Попри багатогодинні дискусії, депутати підтримали анонсовану реорганізацію.


А починалося все з мітингу. Під прапорами партії КПУ та «Батьківщини» під вікнами обласного Будинку рад, де проходила сесія міськради, зібралися представники кардіологічного відділення Другої міської лікарні, медичні працівники РОЦ «Астра», працівники Пологового будинку №2, інших медичних закладів. Усі вони були вкрай схвильовані і налаштовані негативно стосовно дій влади по реформуванню галузі охорони здоров’я. Дехто з мітингувальників охоче давав інтерв’ю місцевому телебаченню, інші оточили тісним колом вічного опозиціонера Миколу Булатецького і розповідали йому всю правду про депутатів міськради. А депутат, у свою чергу, намагався довести їм що він – з народом і, як і усі присутні, проти закриття медичних закладів. Пізніше, на сесії, Микола Булатецький все це переказав колегам-депутатам.

Першим на сесії виступав депутат Володимир Мамалига. Налаштований він був рішуче. У виступі депутат від імені біло-сердечних, комуністів та представників фракції «Екологія та соціальний захист» вимагав 1) створити тимчасову контрольну комісію щодо вирішення питання реорганізації закладів охорони здоров’я, 2) ініціювати проведення громадських слухань з питань реорганізації закладів охорони здоров’я в місті Черкаси, 3) ініціювати на сесії міськради ведення мораторію на будь-яку реорганізацію, скорочення, злиття закладів охорони здоров’я до 31 грудня 2011 року, 4) створити при Черкаській міськраді кваліфікаційну експерту раду, що має складатися з представників закладів охорони здоров’я та представників депутатських фракцій міськради. Голосували в поіменному режимі. У підсумку рішення не було підтримано більшістю – фракціями ПР та ПВД…

Найгостріші баталії розгорнулися навколо РОЦ «Астра», який, згідно рішення, мали перевести на платну основу та стоматологічних поліклінік №1,2, які планували перевести на повний госпрозрахунок.

Від емоцій, що вирували, найбільше дісталося мікрофону на трибуні: його мало не зламали, коли депутат Соснівської районної ради Сергій Горобець вирішив виступити. Аргументи більшості з приводу того, що пан Горобець – не депутат міськради, йому не завадили.

У підсумку усі питання, що стосувалися видатків та залучення додаткових ресурсів по галузі охорони здоров’я (з деякими поправками) були прийняті.

Насамкінець міський голова Сергій Одарич зазначив:

– Ми спеціально вирішили провести сесію у великому залі обласної ради, щоб могли прийти усі бажаючі, представники медичних закладів і висловити свою позицію. Однак ніхто не побажав цього. Зате у декого є бажання прориватися на сесію, коли цих питань немає (мер натякнув на попередню сесію міськради, коли лікарі деяких медичних закладів просили слова – Ред.). Це свідчить про те, що мова йде про політичні ігрища, а не про намагання почути одне одного і розглянути ті проблеми, що перед нами стоять, – підсумував Сергій Одарич.

Подробиці і аргументацію тих рішень, що були прийняті сьогодні на сесії, читайте пізніше.

реклама

Коментарі  

 
+6 #5 ОБЗТ 04.02.2011 10:48
правильно
ВЫБРАЛИ регионы и д***кратов вильных от совести - ***!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Фокус 04.02.2011 10:09
Батьків *** на четвертий поверх колишнього пологового будинку!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Кузьма 03.02.2011 23:16
Голосували за Партію Вільниї Демократів ? Голосували за Партію Регіонів ? Голосували за мера міста - Одарича ? То чого тоді голову морочите ? Дали їм вотум довіри ? Дали !!! То не мішайте їм робити свою грязну справу... Що ж Ви шановні жителі Черкас хочите ? Щоб 3 комуністи, два Мамалигівці та 10-ть БЮТі вців Вас спасли ? Більшість в міській раді це 35 депутатів, всі зами та мер та секретар від ПР та ПВД , вони проголосують те, що погодить мер Сергій Одарич з Сергієм Тулубом. Правлять два Серьоги, інші кнопкодави і їх 35 депутатів. Тож маєте те, щого хотіли, за що голосували. Не хотіли косу чесати, то тепер будите..., щось сосати !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Coca-cola 03.02.2011 21:32
Хі-хі.. Ви думаєте ці *** здатні на реорганізацію? Всі медики проти. Хто буде її проводити? Переляканий Стаднік, який крім *** *** *** ФІНУПРАВЛІННЯ нічого не бачить? Чи міський голова, неспроможний навіть ЗАОЧНО ОТРИМАТИ ВИЩУ ОСВІТУ? Ця сесія була СТАЛІНГРАДОМ і для "вільних демократів" і для ригионалів. Тільки вони, дурненькі, ще цього не розуміють..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 Знайка 03.02.2011 18:46
Цинізму немає меж,але є межа терпінню
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100