Справа, яку інкримінують Сергію Одаричу, - це звільнення кількох працівників міськвиконкому у період 2007-2008 років. Головний акцент у цій справі робиться на звільненні трьох заступників міського голови, яких, фактично звільнила міська рада, а не міський голова. Про це інформує прес-служба екс-мера Черкас.

Більше того, звільнення відбувалось за поданням депутата міської ради Арія Матвєєва. Саме міська рада і мала потім виконати рішення суду щодо поновлення на роботі цих людей. Цікаво, що у тексті підозри ані слова немає про те, що це було рішенням міської ради і, до речі, ніхто з потерпілих не оскаржує рішення.

– Це очевидна спроба зробити міського голову крайнім за дії ради. Що стосується того, що міському бюджету завдано збитків на загальну суму майже 600 тис. грн., то це - заробітна платня, виплачена, до речі, за рішенням суду, говорить Сергій Одарич.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який обмежує свободу пересування, може свідчити про політичну вмотивованість цієї справи.

– Яку суспільну небезпеку я становлю? Людина, яка видала розпорядження у 2007 році, людина, яка на сьогодні не обіймає жодної посади? Як на мене, це - очевидне бажання прибрати мене з публічної площини. Не дати можливості вільно спілкуватись із іноземними послами та журналістами, - зазначає Сергій Одарич.

На завтра, вівторок, на 12.00 призначено суд. Там мають визначити питання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Довідка: сьогодні,10 червня, управлінням прокуратури області вручено письмову підозру колишньому міському голові міста Черкаси, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2, ст. 172, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382 КК України (грубе порушення законодавства про працю, зловживання службовим становищем, невиконання судового рішення).

Цікаво, що Сергія Одарича викликали до прокуратури на 12.00, а вже о 12. 29 був надісланий прес-реліз про вручення підозри Сергію Одаричу представникам місцевих ЗМІ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100