87 пластикових решіток зливової каналізації, встановлених торік на ділянках черкаських автошляхів, де здійснювався капітальний ремонт дорожнього покриття, будуть замінені. Оскільки композитний матеріал, з якого вони були виготовлені, не витримує великого навантаження. І як результат – просідання решіток та утворення на них тріщин, що вкрай небезпечно для водіїв.

В аварійному стані перебуває більше 70 відсотків пластикових решіток, встановлених торік.

Заступник в. о. міського голови Черкас Борис Євмина розповів, що цього тижня буде вирішено питання щодо фінансування заміни решіток зливової каналізації.  Після чого закуплять нові, радше за все – чавунні, які будуть оснащені спеціальними антивандальними кріпленнями, аби запобігти їх викраденню. Адже такі інциденти в Черкасах трапляються досить часто.

– Як з’ясувалось, пластикові решітки закупило КП «ЧЕЛУАШ» за розпорядженням колишнього керівництва міста. Тоді як їх встановленням займалось КП «Черкасиводоканал». Звичайно, будемо розбиратись, чому так вийшло, що на дороги з інтенсивним рухом встановили пластмасові решітки, які годяться для невеликих провулків з малою кількістю транспорту. Не кажучи вже – про великогабаритний. Але разом з тим буде тривати робота із заміни аварійних решіток на нові. Оскільки зволікання може загрожувати безпеці водіїв, – наголосив Борис Григорович.

За його словами, ця робота в місті вже розпочалась. Зокрема, під час дорожніх робіт по вул. Смілянській-Ільїна поблизу Центрального стадіону в терміновому порядку були замінені дві тріснуті решітки зливової каналізації.

Впродовж найближчих днів буде проведено обстеження стану всіх пластмасових решіток зливової каналізації, встановлених торік у місті. Аби, в першу чергу, – замінити аварійні.

Керівник КП «ЧЕЛУАШ» Олег Крощенко повідомив, що свого часу був категорично проти закупівлі вищевказаних решіток зливової каналізації. Оскільки вони за своїми показниками не розраховані для доріг із великим навантаженням. А отже такий результат був прогнозований. Тому усі встановлені донині пластикові решітки потребують заміни.

До речі, вартість однієї пластикової решітки зливової каналізації з основою коштує 860 гривень. Аналогічні чавунні коштують приблизно стільки ж, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100