Сьогодні під час прес-конференції Об’єднаної опозиції питання журналістів до голови Черкаської обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолія Бондаренка про те, що депутати Черкаської міської ради працюють по своїй лінії, входячи у більшість з ПР, незалежно від вказівок партійного керівництва, змусило його перейти до критики місцевих засобів масової інформації.


Голосування проти Одарича? («відставленого» міського голови Черкас, – ред.) Це позиція партійної організації, схвалена бюро і президією політради. Якщо це буде якась інша позиція, тоді будемо по-іншому дивитися. Я хотів би, щоб оцінку дала спершу прокуратура. Бо я можу навести незаперечні факти діяльності попередньої більшості, – запевнив «батьківщинівець».

Як приклад Анатолій Васильович навів встановлення паркану в Дахнівці.

– 15 га за розпорядженням і підписані в тому числі Сергієм Олеговичем (Одаричем, – ред.) подарували невідомо кому. І зараз немає доступу частини до… Ви пишіть, пишіть, пишіть усе. Я хочу, щоб в оригіналах мої слова казали. Бо в нас, якщо говорити про ЗМІ, якщо бути чесними і відкритими, я можу покласти руку на це, – поклав Бондаренко руку на ікону, яку купив в Києво-Печерській лаврі для своїх колег по опозиції. – У нас якщо Одарич приплатив «Прочерку» і «Віккі», то це нормально. Вони показують і мочать опозиціонерів. Отут я на Біблію руку. І вони, «Прочерк» зокрема, 50 коментарів не пропускає нормальних про наших партійців з вами, а тільки погане пропускає про опозицію, що опозиція не така, опозиція роз’єднана. То давайте, якщо ми журналісти, і якщо ми щирі й чесні, все будемо говорити так, як є.

Взірцем чесності для Анатолія Бондаренка є, наприклад, фінансований ним сайт «Про Головне».

– У Людмили Коваленко (журналіст видання «Про головне», – ред.) на сайті коментарі – без модератора. Всі! На кого хочеш, на того і пиши! На Бондаренка, на Полякова (Максим Полякова – голова Уманського міського осередку партії «Фронт Змін»), на Старікову (Наталія Старікова – голова обласної організації партії «Фронт змін», – ред.). Погане, хороше. То давайте ж будемо, в першу чергу, чесними перед собою, а не перед своїми спонсорами! Бо я наступного разу буду називати суми, які отримують журналісти за лояльність до того чи іншого керівника. Хто до Тулуба за лояльність отримує, хто – до Одарича, хто – до Іванова, до Петрова. Нам вже це надоїло. Якщо ми чесні журналісти і будуємо громадянське суспільство, то давайте будемо чесними і об’єктивними до всіх, – завершив емоційну промову Анатолій Бондаренко.

Продовжив тему ЗМІ Анатолій Васильович навіть тоді, коли почав відповідати на наступне запитання від журналістів. Тут вже він зізнався, що в нього почалися проблеми після прес-конференції, що відбулася минулого понеділка.

– Ви знаєте, якщо ми чесно будемо сьогодні говорити, то після попередньої прес-конференції, коли один із наших колег сказав, скільки я фінансую ЗМІ та інтернет-сайтів, у мене почалися такі проблеми, що, напевне, нікому я не раджу. Хіба ми що, працюємо на Тулуба? Може, хай наші колеги підуть розкажуть, які ЗМІ й куди. Люди добрі, ми ж повинні усвідомлювати те, що говоримо, а не прийти на прес-конференцію і розповідати тут Казки, – гнівався Бондаренко.

Ймовірно, Анатолій Васильович мав на увазі слова депутата Черкаської міськради від ВО «Батьківщина» Миколи Булатецького про те, що після об’єднання опозиції «не буде підкилимних ігор та визначень, хто головний, хто більше сайтів та газет тримає». Однак жодних прізвищ тоді Микола Іванович не вказував.

Від «Прочерку»:

Уже неодноразово політики – як провладні, так і нібито опозиційні – дозволяють собі звинувачувати журналістів нашого сайту у зведенні з ними політичних рахунків через публікацію тих чи інших новин або коментарів. Очевидно, що реакція кожного діяча на журналістську роботу залежить від рівня його політичної культури. І політикам не треба розчаровуватися в журналістах, якщо ті дають змогу оприлюднювати погляди і їхнім опонентам.

«Прочерк» знову хоче підкреслити стандарти нашої редакційної політики щодо модерування коментарів відвідувачів сайту: ми не публікуємо лише коментарі з лайкою та грубими образами, а також коментарі тих користувачів, котрі підписуються чужими прізвищами відомих осіб.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100