Депутат фракції «Батьківщина» родом зі Звенигородщини Анатолій Гриценко, якого попросили скласти мандат, відмовився це зробити. Про це він на писав на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

«Я готовий покласти мандат – але тільки разом з Яценюком!» – заявив депутат. – «Коли йшов на сьогоднішнє засідання фракції, були невеликі, але все ж сподівання, що врешті-решт фракція, заради очищення, прийме кадрові рішення – щодо «генератора тушок» і тих фронтовиків-зрадників, якими Яценюк з Мартиненком нафаршували список «Батьківщини». Помилився. Недооцінив технологічний талант Арсенія Петровича, який вирішив переключити увагу – і очистити фракцію від Гриценка. Персональну справу обговорювали майже півтори години. Чого тільки не почув: дискредитує опозицію, зрадник, ворог, воює проти «Батьківщини» і особисто проти Юлії Тимошенко, союзник Януковича, Льовочкіна»...

Політик зазначає, що «звучали пропозиції вигнати з фракції, вигнати з парламенту, приймати рішення одразу і негайно».

«Врешті, проголосували, аби я сам покинув фракцію і поклав депутатський мандат». Перед голосуванням я чітко заявив: 1) з фракції не вийду; 2) мандат покласти можу, не проблема – але тільки разом з Яценюком! Чому з Яценюком? Тому що саме він, своїми «фронтовими тушками», своїми діями і бездіяльністю – дискредитує опозицію найбільше. Яценюк покласти мандат відмовився:)», – заявив Гриценко.

Він заявив, що «вдячний тим небагатьом, хто знайшов у собі сили принаймні утриматися при голосуванні».

«І сьогодні, після істеричного дійства, я ще раз ставлю свій підпис під кожним словом, сказаним мною за період роботи в Раді: лідерам – прямо в очі, колегам – відкрито на фракції, людям – у публічних виступах. Сумно, що ми з Вами живемо у часи, коли принципові й порядні люди дратують більше, ніж мерзотники. Але так буде не завжди»..., – переконаний Гриценко.

Як відомо, у понеділок фракція «Батьківщина» звернулася до Гриценка з вимогою скласти депутатський мандат, пише «Українська правда». Гриценко неодноразово виступав з критикою опозиції. У п'ятницю, зокрема, він пояснив, що його партія «Громадянська позиція» не об'єдналася з «Батьківщиною», зокрема, через Арсенія Яценюка. Раніше депутат Віталій Немилостивий, який заявив про вихід з фракції «Батьківщина», сказав, що готовий подати заяву про припинення депутатських повноважень разом Арсенієм Яценюком.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100