За десять років діяльності в Черкасах медіагрупи «Антенна» місто недоотримало мільйони гривень через занижену ставку орендної плати за приміщення, де знаходиться редакція медіагрупи. Про це сьогодні, 10 лютого, на сесії Черкаської міськради повідомила депутат від Партії Вільних Демократів Ніна Набокіна.

– У 2000 році між управлінням власністю міста та міською громадською організацією «Центр Медіа Ініціатив» було укладено договір оренди нежитлового приміщення, що є об’єктом міської комунальної власності, розташованого по бульвару Шевченка. Термін дії договору до 2020 року. Мета оренди – діяльність громадської організації. У процесі перевірок виконання умов договору було встановлено, що орендар використовує приміщення не за цільовим призначенням. У приміщення, що орендоване «Центром Медіа Ініціатив» розмістилися та функціонують три юридичні особи: ТОВ «Антена Сателіт», ТОВ «Медіагрупа «Антенна», ТОВ «Телерадіокомпанія «Антена». Згідно методики розрахунку, вони мали б сплачувати на даний час 10% орендну плату, як інші ЗМІ. А «Центр Медіа Ініціатив» сплачує орендну плату у розмірі 1,2%. Пропозиції щодо внесення змін в договір орендар ігнорує, – повідомила Ніна Набокіна.

За її словами, якби згадане приміщення було здане під торгівельний зал або офіс, то орендна ставка становила б взагалі 15%.

– Сьогодні щомісяця «Центр Медіа Ініціатив» платить 620 грн. (1,2 %). Тобто за рік це виходить більше 7 тис грн. А якби ми здавали в оренду це приміщення за орендною ставкою 10%, то ми б отримували щомісячно 7 тис. 600 грн.! А якби ми здавали приміщення комерційній структурі, то отримували б 11 тисяч 500 грн. щомісяця, а в рік – 138 тисяч гривень, – порахувала Ніна Набокіна.

Вона зауважила, що за десять років діяльності даного ЗМІ місто недоотримало мільйони гривень, що є підставою для розірвання трудового договору з орендарем. Ніна Набокіна звернулася до депутатів з проханням дати доручення управлінню власністю міста розібратися з цим питанням.

Одразу ж не втримався депутат від «Батьківщини» Микола Булатецький, який виступив на захист медіагрупи «Антенна». На його думку, нині влада просто знищує тих, хто каже щось проти неї, як це робить Володимир Мамалига.

– У свою чергу, влада створює різні медіахолдинги, щоб через них рекламувати себе, – наголосив Микола Булатецький.

 – Приміщення нам на початку 2000 року надавалося для діяльності громадської організації та газети! Приміщення було занедбане, непристосоване, яке протягом десяти років ніким не використовувалося. І громадська організація своїм коштом відремонтувала його. Тож усі розмови навколо цього приміщення – це просто намагання закрити «Антену» – зірвався з місця генеральний директор медіагрупи «Антенна» Валерій Воротнік.

Після бурхливих обговорень питання поставили на голосування. Однак для ухвалення рішення не вистачило голосів. Але дискусії продовжилися.

– Шановні депутати! Чи сьогодні день якийсь не такий? У чому справа?! Те, що завдаються збитки міському бюджету – це факт. Адже це не діяльність громадської організації, а діяльність комерційного підприємства. Нема підтримки серед депутатів міськради, значить будуть суди вирішувати це питання, – підвів риску під обговоренням міський голова Черкас Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
0 #31 Шокуюча інформація! 26.04.2016 15:32
Цитую люда:
Шановний, Правдолюб ви не в темі.
Ось цитата з Української правди."Очевидный заказ Медведчука относительно "Украинской правды" выполняют двое – Валерий Воротник и Мария Самбур". А ось посилання http://www.pravda.com.ua/rus/news/2004/05/13/4378536/


То навіть дрібниця. Ось тут знайшов шокуючу інформація про провокаційну діяльність Воротніка разом з "Януковичами" на тій же Українській правді: "Кризові менеджери Медведчука прикривають прихід "донецьких" на Черкащину"
Посилання:
http://www.pravda.com.ua/rus/articles/2004/11/20/4383016/

І місто має за таких мер*отників платить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #30 Семен 26.04.2016 13:27
Пройшов час... Сабаки тявкали, а Антена вижила і Одарича з міста турнула))) Хе-хе-хе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #29 Санитар 14.02.2011 14:00
В "Анетене" одно только положительно, что есть реальный прямой эфир на ТВ. Там реально можно задать вопрос...НО, если не в духе любимых бабушек Мамалыги, у тебя сразу будут высправшивать все даные вплоть до индт.кода и сразу же гневно обрывать :-) А то что Мамалыга и Воротник под кем только не работали... :o И в БЮТе были и Регионы в 2004 толкали, и на Черевка наезади а потом взасос целовлись и Майборода была их лучшим другом... Хотя чему удивляться, "Антена", желтая, уровня туалетной бумаги газета продающаяся любому за те же банальные деньги как и остальные газеты не только области но и всей Украины. Отличие наверное в том, что остальные газеты "снимают" как продажных девок, а "Антена" сама навязывется и напрашивается в постель политических кошельков. А вот как они сработают в реальной оппозиции к Одаричу и тем более ПР в лице Тулуба...будет очень интересно 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #28 Kotovsky 14.02.2011 13:47
Цитую pasean:
у Атенны договор до 2020 года.

Не у Антены, а у "общественной организации", которая по своему статусу не имеет права заниматься "зарабатыванием денег". Или кто-то сомнивается, что для них это бизнес?! "Кидать" своих партнёров - это "тяжкий труд", которому тоже надо долго учиться. У некоторых, правда, таких как Воротник, это может быть заложено генетически, так же как и враньё.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #27 игорь а 14.02.2011 11:45
0 #26 Правдолюб

что значит власти нет? они ж депутаты. смотри какие откормленные на фото. Особенно левый.Он наверное наши 140 000 схавал. да и какие они СМИ? Одна чернуха-заказуха. Черевка корупционера облизывали так что газету в руки противно было взять
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #26 Правдолюб 14.02.2011 02:18
Люда, хочу заметить, что заказ то Воротник исполнял, но не сам Медведчук ему этот заказ выдавал, а десятое лицо. Здесь я точно в теме. А"Антенна" обдирает ежегодно город - нас с вами - на 140 тысяч грн и еще имеет совесть обличать кого-то. Чем она-то лучше чинуш-коррупционеров.Это еще хорошо , что у нее власти нет!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #25 pasean 13.02.2011 20:18
Много вы тут наговорили. Одарич оборзел в корне. Антену- закрыть, а свое открыть. Значит правильно Антена критикует Одарича и наступает ему на пятки. Что же Ваш любимчик Одарич до выборов не говорил об "реформировании" медицины ??? МЫ БЫ тогда еще показали ему на двери. У Антенны договор до 2020 года. Так что отдыхайте ребята...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #24 люда 13.02.2011 18:29
Шановний, Правдолюб ви не в темі.
Ось цитата з Української правди."Очевидный заказ Медведчука относительно "Украинской правды" выполняют двое – Валерий Воротник и Мария Самбур". А ось посилання http://www.pravda.com.ua/rus/news/2004/05/13/4378536/ Воротнік працював проти демократичних ЗМІ, про це навалом матеріалів у інтернеті, аж поки матеріали про це не оприлюднила УП.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #23 Бровко 13.02.2011 16:45
Брехолюб, если хочешь знать у Воротника до сего времени остались дружеские отношения с Шуфричем
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #22 люда 13.02.2011 16:37
Да для хлопцев засада. Они привыкли в губернатора и в мэра (независимо от имени) дерьмо метать пока те не начнут платить за молчание. Платили Лешенко, Олейник, Лукьянец, Гаман, Черевко(больше всех), Волошин. Первый отказался платить Одарич (понял что с тиражом в 1,5 тисячи газета не опасна). Вторым отказался платить Тулуб. Потому что не платит вообще никому(может разве что по башке дать). А посему Воротник платит работникам по 250 гривен за три месяца. И на таких проныр, выходит, бывает проруха. Хотя машины у них крутые и жилье дорогое. Так что не все еще потеряно. Правда дураков на них и сними работать почти не осталось. Яркий пример красиво прокинутый Калашник, да в свое время и Олейник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100