реклама

реклама

Археолога Михайла Сиволапа вже наступного місяця звільняють з Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Зараз він перебуває у відпустці, однак заява на звільнення вже написана.


Як повідомляють джерела «Прочерку», Сиволап став заручником з’ясування міжгрупових та міжособистісних стосунків, які мають місце в інституті історії і філософії.

Доктор історичних наук, професор Віталій Масненко у коментарі «Прочерку» зауважує, що звільнення Михайла Сиволапа буде втратою для університету.

– Він за своєю природою справжній науковець, фахівець-археолог. Причому, його знають не лише в Україні, а й за кордоном, бо регулярно запрошують на міжнародні наукові конгреси. Єдине, що він «затягнув» у справі формалізації свого наукового ступеня: не захистив ще кандидатської дисертації, хоч вже міг бути і доктором наук (принаймні цілком відповідає цьому рівню). Це пов’язано з тим, що Михайло Павлович до себе дуже вимогливий. Мовляв, має досліджених 700-800 пам’яток, а для захисту планував,що треба щонайменше дві тисячі. А тоді виявляється, що поряд захищаються люди, які мають всього 100-200 досліджених пам’яток. А нещодавно одна «пані від науки» захистила кандидатську дисертацію по одній знахідці, – розповідає Віталій Масненко.

Крім того, досягненням Михайло Сиволапа його колега називає і створення в навчально-науковому інституті історії і філософії музею археології.

– Там близько 30 тисяч пам’яток. Це унікальний музей, однак є проблема в його оформленні. Потрібно ж відповідне приміщення, співробітники, внесення до держреєстру. Всього цього Михайло Павлович добивався роками. Чув, що екс-мер Черкас обіцяв йому виділити приміщення в комунальній установі по вулиці Котовського. Однак після зміни влади в Черкасах це питання не розглядали, – сказав Віталій Масненко.

Читайте також: Професор з Черкаського університету обіцяє, що звільнення Сиволапа на студентів не вплине

Сам Михайло Сиволап у коментарі нашому виданню відмовився повідомляти причини свого звільнення з університету, але зауважив, що ні на які конфлікти з керівництвом не йшов.

– Найбільше мені буде шкода музею археології, який я створював 14 років. Нині я там являюся директором на громадських засадах. І дуже сподіваюся, що після звільнення не буду відсторонений від роботи в цьому музеї. Готовий там працювати на громадських засадах і далі. А в цілому, хочу як фахівець з археології і далі приносити користь місту і Україні,– зазначив Михайло Сиволап.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Сторож 03.01.2014 19:23
В тихому болоті чорти водяться. Так і видатний археолог: продавав заліки, а коли засвітився, то пішов за власним бажанням. Його просто пожаліли, бо вже була готова справа. А дехто не розібрався і хотів хробити на чужій біді піар, заодно опаскудивши порядних людей. Та бог суддя піарщикам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Другокурсник 04.10.2013 00:07
А чому ніхто не каже скільки треба заплатити, щоб не їхати на практику і скільки коштує залік? Хай ,,всесвіньо" відомий вчений поділиться досвідом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100