реклама

реклама

Директор департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Володимир Брожик переконує, що під час реформування медичної галузі на Черкащині не будуть закривати медичні заклади. Про це він сказав вчора під час виступу на громадських слуханнях, організованих народними депутатами Верховної ради Іриною Геращенко, Святославом Ханенком та Миколою Томенком. Тема зібрання – оптимізація мережі закладів охорони здоров’я Черкаської області.


За його словами, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації в області затверджено «План-графік оптимізації мережі та потужностей закладів охорони здоров'я Черкаської області на 2011-2014 роки». У ньому визначено поетапний перехід та реорганізацію окремих закладів первинного рівня надання медичної допомоги на засади сімейної медицини, тому жодна медична установа не закрита.

– Навпаки були зроблені кроки в напрямку реформування галузі, що не вплинуло на погіршення якості надання медичної допомоги. Зокрема, в області усі медичні заклади сільської місцевості передані на районний бюджет. 20 дільничних лікарень реорганізовано у лікарські амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. Вивільнені кошти направлені на покращення матеріально-технічної бази, проведення капітальних ремонтів закладів охорони здоров'я сільської місцевості, – зазначив Брожик.

Відкрито 23 нові дільниці загальної практики-сімейної медицини, із них 6 – в сільській місцевості.

За словами Володимира Леонідовича, на сьогодні функціонує 155 закладів загальної практики-сімейної медицини, у цих установах працює 337 сімейних лікарів, що дає змогу охопити обслуговуванням сімейними лікарями більше половини населення області. Питома вага охоплених медичним обслуговуванням на засадах загальної практики-сімейної медицини сільських жителів становить 66,7 % (2012 рік – 65,4%). Загальна кількість дільниць загальної практики-сімейної медицини становить 418.

– Звичайно, реформа потребує часу і лише спільними зусиллями влади, медичних працівників і громадськості, зокрема пацієнтів, ми зможемо досягнути позитивних результатів, – впевнений чиновник.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100