реклама

реклама

Дослідницько-аналітичний центр «Енігма» здійснив протягом червня 2013 року експертне опитування стосовно ситуації навколо відставки міського голови Черкас Сергія Одарича. Кільком десяткам експертів було запропоновано обрати варіанти відповідей на поставлені питання та прокоментувати їх.

Щодо реальних причин дострокового припинення повноважень черкаського міського голови, то більшість експертів вважає, що головним є прагнення обласної влади в особі голови ЧОДА Сергія Тулуба контролювати ситуацію в місті. Не на багато менше відповідей набрав і варіант «розкол в команді Одарича і помста колишніх соратників». Вдвічі менше набрали варіанти «конфлікт Одарича з Жуковською/Фірташем через результати виборів у ВО №194» та «зачистка всієї системи місцевого самоврядування від недостатньо лояльних керівників».


На думку більшості експертів, надалі наімовірнішим розвитком подій буде подальше керування містом Віктора Білоусова у статусі в. о. міського голови аж до черговий виборів у 2015 році. Троє експертів припускають, що можуть бути дострокові вибори міського голови, і лише один – що Одарич повернеться у крісло мера.

Водночас більшість експертів підтримує думку, що найбільш бажаним та корисним варіантом розвитку подій для міста мали би бути дострокові вибори і міського голови, і міськради.

Думки експертів розділилися стосовно того, чим керувалося 40 депутатів, голосуючи за відставку Сергія Одарича. Найбільша кількість експертів підтримує думку, що голоси були зібрані адміністративними зусиллями Тулуба. Майже стільки експертів вважають, що голоси були зібрані за фінансового сприяння Валентини Жуковської та Дмитра Фірташа. Не на багато менше вважає, що Одарич просто «допік» цим депутатам.

Інформаційна війна, яка нині триває у Черкасах також розділила експертів на два табори. Перші вважають, що вона дискредитує обидва боки в очах виборців, що стимулюватиме до появи нових лідерів у рейтингу. Другі – що інформаційна  війна буде підвищувати рейтинг екс-меру.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100