У Черкасах практикують незвичну арт-терапію для вагітних: художниця Тетяна Черевань розмальовує їхні животи хною. Опісля фотографує дівчат і малює з них картини. Від такого творчого процесу, кажуть психологи та лікарі, задоволення отримують і майстриня, і клієнтка, і навіть дитина в череві мами, йдеться у сюжеті «ВІККА-новин».

М’яке світло, ароматизовані палички та зручний диван. На ньому релаксує 23-річна черкащанка Євгенія Кравченко. В очікуванні другої дитини вона вирішила поекспериментувати із власними тілом.


– Спочатку було хвилювання. А потім Таня налаштувала на сам процес. Тому просто розслабилась. Приємні відчуття! – каже Євгенія.

Крок за кроком на животі Євгенії з’являються квіти, листя та елементи традиційних орнаментів Сходу. Саме ці філософські мотиви полюбляє використовувати в роботі художниця Тетяна Черевань. На тілах вагітних вона малює кілька років. Каже: це – найкраще полотно, адже воно – живе.

– Малюк спочатку ворушиться, я з ним вітаюся, а потім затихає. Може, він відчуває мої руки і стає спокійнішим. Мама тоді теж спокійною стає. Такий малюнок – це прикраса, яку вона несе та дарує не лише собі, а й малюку, – впевнена художниця Тетяна Черевань.


Крім того, що це красиво, така терапія ще й налаштовує маму на контакт із малюком, наголошують психологи.

– Особливо це добре для жінок, які відчувають складнощі під час вагітності, зокрема, психологічні, або якісь загрози фізичного плану. Жінка ще краще може налаштуватися на контакт з малюком, візуалізувати його, – запевняє психолог Анна Парходько.

Не заперечують проти такої терапії і медики.

– Хна – це натуральний барвник, який не проникає у шкіру. Через 10-14 днів хна змивається і шкоди ніякої не завдає, – говорить акушер-гінеколог Черкаського пологового будинку № 1 Володимир Панасенко.

На створення малюнка потрібно кілька годин. Далі художниця влаштовує вагітній фотосесію або малює з неї картину.

Фото – зі сторінки «Розпис хною по тілу в Черкасах» в соціальній мережі «Фейсбук»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 СЕЛЯНИН 10.08.2013 07:57
Гарний натюрморт В очерети автомобиль ЗАЗ на болоти з видчиненою дверкою з жабою всившоюся на капоти художниця Черевань може ИЗОБРАЗИТЬ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100