реклама

реклама

Минулий тиждень виявився навдивовижу врожайним для податкової міліції у Черкаській області: податківці вилучили 4 тонни підпільно виготовленого згущеного молока «Іриска» у Городищенському районі, 36 тонн волоських горіхів без документів у Черкасах та 350 тонн металобрухту, який збирали без дозволів, в Умані.

Цех із виготовлення вареного згущеного молока під «торговою маркою» «Іриска» у селі Орловець Городищенського району організувала 43-річна підприємниця зі Сміли. Про виробництво жінка подбала – підприємство було обладнане установками по переробці молока та засобами для його термічної обробки. Проте, гарно обладнане виробництво не мало ніякого документального забезпечення – у ході перевірки податківці з’ясували, що власниця підприємства не отримувала дозволів ані у обласній санстанції, ні у Держгірпромнагляді, ні у Черкасистандартметрології, ні в Управлінні МНС та управління агропромислового розвитку. Саме стільки дозволів необхідно мати для організації виробництва із переробки молочних продуктів.

Тож податківці вилучили 4 тонни бездозвільної «Іриски» та обладнання для її виготовлення на загальну суму 73 тис. гривень. А на підприємницю очікує адміністративна відповідальність.

***

Перевіривши вантажівку RENAULT PREMIUM, що прямувала до Одеси під керуванням 42-річного одесита, черкаські податківці виявили 19 тон волоських горіхів без жодних документів про їх походження та дозволів на перевезення. А у Черкасах на складі власника горіхів – теж одесита – податкова виявила ще 17 тон «нелегальних» горіхів. Загалом податківці вилучили 36 тон горіхів на 360 тис. гривень, і тепер з’ясовують, де одесит їх взяв.

***

В Умані, перевіривши територію одного з підприємств, приміщення на якому орендує фірма з Донецька, податкова міліція виявила нелегальний пункт прийому металобрухту, який організував працівник цього ж підприємства. 46-річний начальник цеху на площі 2,5 кв. км приймав металобрухт по 2600 гривень за тону. Бізнес ішов непогано – проте чоловік не оформив для нього необхідних документів. А це – вже кримінальна відповідальність: ст. 213 КК України «Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом». Порушення карається штрафом від ста до п’ятисот неоподаткованих мінімумів громадян або громадськими роботами від ста до двохсот годин.

Тож податкова вилучила 350 тон брухту чорних металів на 916 тис. гривень і вирішує питання про порушення кримінальної справи.

реклама

Коментарі  

 
-3 #1 Арсен 23.02.2011 04:22
а що сьогодні горіхи це зброя масового знищення, чи його сигменти використовуютьс я у виготовленні вибухівки? Ви своїми дозволами вже всіх дістали - нічого не вміють робити крім дозволів. Наживаються зарази на мозолях простих людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100