реклама

реклама

Протягом цього року міська влада по-новому і «за правилами» озеленить одну із основних вулиць міста – Енгельса. Для цього спочатку видалять усі нинішні дерева, а потім посадять нові. Такий крок необхідний, оскільки практично усі дерева по вулиці Енгельса досягли своєї вікової межі і становлять загрозу для жителів міста.

– Основна маса дерев по Енгельса – це тополі, посаджені ще в 60-х роках минулого століття, ці дерева досить небезпечні, оскільки навіть при незначному вітрі можуть впасти і пошкодити тралії, лінії електропередач, крім того, вони є алергенами, – розповідає начальник відділу екології а раціонального природокористування Володимир Гусаченко. – Також на визначеній нами ділянці є чимало сухостійних та дерев, вражених омелою.

Видалити доведеться майже 800 дерев, зносити їх будуть разом із корінням, яке є досить розлогим і пошкоджує підземні комунікації. Висаджувати нові будуть відповідно до нормативів – не на мережах, на певній відстані від дороги. Тому нових зелених насаджень буде менше – орієнтовно 500.

За словами Володимира Гусаченка, висаджуватимуть шаровидні клени, які найбільш придатні для міста. Дерева будуть висотою 2,2 м. Їх огороджуватимуть спеціальною металевою декоративною решіткою (1,6 м), яка стримуватиме молоді дерева від поривів вітру, захищатиме від вандалів та виконуватиме декоративну функцію. Усі роботи фінансуватимуться за рахунок природоохоронного фонду.

Виконавець повинен буде також протягом року доглядати за цими деревами. І лише через рік по цих зелених насадженнях складуть акти приживленості.

Крім того, деревина від видалених дерев буде оприбуткована, кошти за неї передадуть балансоутримувачеві, який направить всю зібрану суму на боротьбу із каштановою міллю по бульвару Шевченка.

Цього року також міська влада планує видалити та провести обрізку 1000 аварійних та сухостійних дерев. Загалом же на сьогодні по місту визначено  таких 3078 дерев. Однак у зв’язку із недостатністю фінансування роботи виконають на третину.

Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Елена 25.02.2011 19:57
Я понимаю,когда выкорчёвывают старые деревья.Но что же с ними,бедными,сд елали ?Нестарые,красив ые деревья,что растут вдоль ул.Горького превратились в ПАЛКИ!Обрезали все ветки,а оставили стволы...Вандалы,ей Богу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100