Канівська «Свобода» повідомляє, що таки домоглася від міської ради рішення перейменувати центральну площу міста на Майдан Тараса Шевченка.

24 лютого члени та прихильники Канівської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» пікетували сесію міської ради щодо надання центральній площі міста, що досі має назву «Площа Ленінського комсомолу», назви «Майдан Тараса Шевченка». Депутати-свободівці зачитали на сесії відповідне звернення. Міський голова Канева Віктор Ніколенко задекларував рішення перейменувати до 22 травня 2011 року площу на Майдан Тараса Шевченка і продовжити вулицю Тараса Шевченка до Соборної Площі, звідки розпочинається традиційна щорічна Шевченкова хода. На сесії також був створений комітет з перейменування та впорядкування назв вулиць, майданів та скверів у Каневі, до складу якого увійшли також і депутати-свободівці.

У приміщенні сесійної зали голова Канівської міської організації, керівник депутатської групи ВО «Свобода» Юрій Гамалій зачитав звернення до міського голови та депутатів міської ради з пропозицією підтримати перейменування центральної площі міста на Майдан Тараса Шевченка. Він зазначив, що це рішення тим більше необхідне, що у цьому році відзначатимуть 150-у річницю перепоховання Великого Кобзаря у Каневі.

У зверненні зокрема йдеться: «З цієї площі розпочинається вулиця Шевченка, яка пролягає до підніжжя Тарасової гори, де покоїться прах великого Кобзаря. Надання саме центральній площі міста назви «Площа (або майдан) Тараса Шевченка», а не будь-якій іншій, наочно засвідчить ставлення канівців до Тараса Шевченка, як до найвищої постаті в українській історії, постаті, яка повернула українцям їх свідомість, їх мову, постаті, яка і посьогодні є центровою, соборною в українському суспільстві. Надання центральній площі назви «Площа (або майдан) Тараса Шевченка» не потребує якихось матеріальних затрат: до цієї площі немає прив’язки ні одної юридичної установи, ні одної юридичної особи, більше того, на площі відсутня будь-яка табличка з її назвою».

Звернення підтримали й інші громадські та політичні патріотичні організації, зокрема Канівська ОУН, Канівський осередок молодіжної організації «Сокіл», Канівська «Просвіта», УНП, Народний рух та громадська організація «Фонд розвитку «Шевченків край».

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 gata 28.02.2011 21:57
Сразу вспомнился эпизод, связанный с переименованием областной библиотеки им. Маяковского на им. Т.Шевченка. Наш преподаватель философии в ЧДТУ сказал по этому поводу: "Який убогий вибір персоналій". По-моему, эта фраза будет актуальной для Черкасщины еще долго: сколько учреждений, улиц, площадей, переулков и прочих "именных" объектов не носят красивое, а, главное, редкое имя Тараса Григорьевича!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100