реклама

реклама

Скуштувати смачних млинців, каші, випити глінтвейну, послухати українських пісень, спалити опудало зими і зустріти весну черкасці могли на народному гулянні «Черкаська Масляна», що відбулося 27 лютого у парку 50-річчя Перемоги.

– Ще за часів Радянського Союзу у Першотравневому парку проводили Масляну. Потім цю традицію загубили і вже цього року ми її відродили, – говорить один з організаторів гуляння, директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький. – Ми хотіли масового гуляння, тому скрізь його анонсували, розміщували бігборди. Думаю, своєї мети ми досягли: людей зібралося чимало.

Всього організатори свята пригостили млинцями та кашею близько 3 тис людей. А загалом на святі, незважаючи на мороз, побували понад 10 тисяч черкасців. Але найголовнішою «родзинкою» святкування став кулінарний рекорд з випікання 20-метрового млинця, який виготовив головний кухар свята Андрій Крижанівський.

– Млинці з сиром та родзинками, м’ясом та грибами, варенням тощо. Заклали млинцями всю довжину столу. Щоб визначити довжину страви, на кожному метрі ставили прапорець, – розповів Андрій Крижанівський. – Всього ж випекли 8 тисяч млинців та зварили 600 літрів каші.

У розважальній програмі Масляної було фехтувальне шоу, кулачні бої, перетягування канату, театралізовані гумористичні постановки та шоу вогню.

– Дуже добре, що у нашому місті організовують такі гуляння. Зізнаюся, не дуже хотілося йди, бо на вулиці мінус 10 морозу. Але тепер не шкодую. Весело, гарна музика і дітям весело – он грають у хокей, – ділиться враженнями одна з відвідувачок дійства Марія Бондар.

Згідно з християнськими традиціями це останній тиждень напередодні Великого посту, який розпочнеться 7 березня. Тому потрібно просити один в одного пробачення. Олександр Радуцький побажав черкасцям «побільше гарного настрою, бо з посмішкою негаразди переносити легше».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100