реклама

реклама

Понад 40 осіб рятувало Черкаси від зливи минулими вихідними. За словами заступника міського голови Черкас Павла Карася, у місті починаючи із п’ятниці 13 вересня комунальники працювали понаднормово. Спеціальна комісія при міськвиконкомі вирішила використати у боротьбі зі стихією усі наявні ресурси. Про це інформує прес-служба МВК.

– Ми намагались передбачити ймовірні ділянки, де могла накопичуватись вода, – наголошує Павло Карась. – Тому був збільшений склад аварійних бригад і задіяно всю наявну техніку. Завдяки оперативним діям  відключень енергопостачання об’єктів життєзабезпечення не було.

«Злива подарувала мікрорайону «Луначарський» власний басейн!» – написав у «Фейсбуці» житель мікрорайону Руслан Зоря

«Злива подарувала мікрорайону «Луначарський» власний басейн!» – написав у «Фейсбуці» житель мікрорайону Руслан Зоря


За словами начальника управління вуличної інфраструктури Сергія Отрешка, зливова каналізація у Черкасах дуже зношена і у багатьох місцях не може впоратися із великою кількістю води. Також додає проблем недобудований глибинний колектор, вартість добудови якого зараз прораховують. Введення його в експлуатацію дозволить значно «розвантажити» центральну частину міста.

Напередодні негоди проблемні ділянки були очищені підрядниками, особливу увагу приділили озеру «Ріца» та озеру по вулиці Конєва. На жаль, відкачка і до цього часу робиться у ручному режимі. Комунальники  сподіваються, якщо дозволить погода, то до кінця цього року систему зроблять автоматичною. Прокладуть підземні труби і встановлять стаціонарні насоси, що дозволить вирішити також проблему підтоплення під залізничним мостом на вул. Смілянській. Нагадаємо, зараз вода з озер тече в каналізацію по відремонтованій раніше дорозі.

– Крім того, у місті є три найкритичніші точки, де збирається вода, – зазначає Сергій Отрешко. – Зокрема, територія в районі сержанта Смірнова та Героїв Дніпра страждає через відсутність зливової каналізації, проект будівництва якої – на стадії розробки.. Ділянка в районі вулиць Котовського – Одеської – через аналогічну проблему.

Традиційно маємо проблеми і на кільці в районі літака, що в Південно-Західному житловому масиві, оскільки застаріла система не може самостійно впоратися з великою кількістю води. Там у наступному році планують додатково добудувати ще одну гілку зливової каналізації. Виникла проблема і в районі Чорновола – Бидгощської, де колодязі зливової каналізації були «закатані» під новенький асфальт. Зараз будемо їх «звільняти».

– На минулій сесії Черкаської міської ради на капітальний ремонт зливової каналізації було передбачено 500 тисяч гривень, – наголосив Сергій Отрешко. – Освоять ці кошти на проблемних ділянках, де є просідання асфальту. Це територія по вулиці І. Франка (між вулицями Червоноармійською та Василини), перехрестя Хрещатик – Крилова, перехрестя Одеської та Сумгаїтської та інші. Також це  дозволить вирішити питання модернізації  люків зливової каналізації. Наразі проблемними по місту  залишаються п’ятдесят п’ять ділянок.

Сергій Отрешко наголосив, що проблеми , які виникають під час дощів у місті,  накопичувались не один рік, і тому вирішити їх одномоментно  неможливо.

Нагадаємо, вихідними в країні пройшли дощі, під час яких  тією чи іншою мірою постраждали кілька міст України.

ДОВІДКА

У боротьбі з негодою  по місту були задіяні:
ФОП «Ларіонова»
- насосна станція СНП-50/80 -1 од. (відкачувала наповнюючи озера «Ріца» та по вул. Конева)
- мотопомпи «Хонда» 2 од.  – відкачували місця підтоплень на вул. Ватутіна та Одеська.
- автомобілі «Газель» - 3 од.
- освітлювальні стійки для роботи в нічний час – 1 од.
- особового складу – 10 чоловік.
Позбулися понад 400 кубічних метрів води

КП «Черкаська служба чистоти»
- асізаційна машина ГАЗ-53 (4 м3) 1 од.
- асізаційна машина КАМАЗ-53213 (10 м3) – 1 од.
- особового складу – 2 чоловік
Відкачували воду на розі вул. Одеська-Котовського та вул. Одеська,14а
Позбулися 350 кубічних метрів води

КП «Черкасиводоканал»
- асізаційна машина КАМАЗ (8 м3) – 1 од.
- асізаційний трактор МТЗ-80 (бочка) – 1 од.
- особового складу 12 чоловік
Позбулися понад 350 кубічних метрів води на колі біля «Літака»

КПТМ «Черкаситеплокомуненерго»
- - асізаційний трактор КО-705 (2,8 м3) – 1 од.
- особового складу 6 чоловік
Позбулися понад 500 кубічних метрів води біля вул. Ярославська,6

КП «Придніпровській СУБ», «Соснвській СУБ», СУБ «Митниця»
- переносні мотопомпи – 3 одиниці
- черговий особовий склад
Оперативний автомобіль «Хантер»
КУ «Черкаська міська комунальна аварійно рятувальна служба» - 1 од.,
особового складу – 3 особи

реклама

Коментарі  

 
0 #3 11111 18.09.2013 08:16
зазначає Сергій Отрешко. – Зокрема, територія в районі сержанта Смірнова, страждає через відсутність зливової каналізації. Хоча по вул.С.Смірнова й проходить дві вітки мережі зливової каналізації, то напевно це не рахується, або новий керівник управління про це просто не знає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Владимир 17.09.2013 16:47
І було відмито міліон гривень :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Мирося 17.09.2013 12:21
Вони там що смішні?!!! Треба рятувати до, а не після!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100