реклама

реклама

У 2013 році виповнюється 150 років від дня народження Ольги Кобилянської. До цієї дати творчий колектив Чернівецького обласного академічного театру її імені підготував виставу "Земля", прем'єра якої відбудеться 19 жовтня. Сезон відкриють трохи раніше - 5 жовтня глядачі матимуть можливість переглянути останню прем'єру минулого сезону - "Кохання у стилі барокко". Про це інформує телеканал "Чернівці".

83-й театральний сезон обіцяє бути насиченим і цікавим. Прем'єра драми на дві дії "Земля" – значуща подія в житті театру. Текст оснований на інсценізації Василя Василька за повістю Ольги Кобилянської, режисер-постановник - заслужений діяч мистецтв України Мирослав Гринишин.

Режисер розповів, що головним лейт-мотивом буде не братовбивство, точніше, не ТІЛЬКИ братовбивство. При адаптуванні тексту він використовував різноманітні дослідження, в яких віднайшов дещо іншу від загальноприйнятої трактовку роману Ольги Кобилянської.

Вже за кілька днів після прем'єри розпочнеться традиційний фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини". У його програмі - найкращі комедійні прем'єри 2013 року та знані вистави минулих сезонів. Серед учасників - театральні трупи з Києва та Львова. Вперше на Буковину завітають служники Мельпомени з Черкас та Закарпаття, також чекають одразу два театри з Румунії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Вася Х... 18.09.2013 21:49
чёрно-белая фотка очень страшная, не смогу спать :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100