реклама

реклама

25 вересня (середа) о 18.00 у приміщенні «НеКафе» у Черкасах (бул. Шевченка 274/1, зупинка ПК «Дружба народів» у напрямку Площі 700-річчя, вхід поряд з аптекою, 2 поверх) відбудеться вечір до Міжнародного дня Права знати і показ фільму «Відкритий доступ». Захід організовано в межах проекту ГМ «ОПОРА». Про це інформує Телекритика.

Під час заходу буде презентовано проект «Індекс публічності місцевого самоврядування».

Відбудеться також презентація та перегляд документального кіноальманаху «Відкритий доступ», який створено за ініціативи ГО «Центр UA» завдяки підтримці Omidyar Network, Internews Network. Обговорення документального кіноальманаху «Відкритий доступ» та впливу Закону України «Про доступ до публічної інформації» на відкритість влади відбудеться за участі журналістки Наталії Соколенко та громадського діяча Олега Рибачука.

Практична частина: «Інформаційний запит-інструмент доступу до суспільно важливої інформації».

Контактна особа: Микола Макуха, тел.:  063-628-67-81, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Довідка. 28 вересня - Міжнародний день Права знати, який започаткований у 2002 році на конференції громадських організацій та ініціатив, що працювали у полі доступу до публічної інформації та відстоювали право громадян «знати». Саме тоді було засновано Мережу захисників свободи інформації (The Freedom of Information Advocates Network, FOIAnet), а 28 вересня визначено як День права знати.

Метою започаткування такого Дня було підвищити обізнаність людей щодо отримання ними інформації, яка є у розпорядженні влади - про те, яким чином чиновники здійснюють свої повноваження та на які потреби витрачають кошти платників податків. Тому ефективна реалізація права людини отримати дані від владних органів є одним з показників відкритості управління, яке провадить публічна адміністрація.

У багатьох країнах Європи право доступу до інформації регулюються окремим законами,  а в Україні, це ЗУ «Про доступ до публічної інформації», у якому визначено порядок подання запиту на отримання інформації та терміни надання відповіді.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 незнайка 25.09.2013 10:28
Прекратите платить деньги налогоплательщи ков бюджетно-финансируемым борзописцам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Loki 25.09.2013 09:53
Покажите им ещё "Жизнь других". Лучшего фильма о том, каким должен был стать после декабря 1991 года доступ к информации и в украине тоже, пока нет!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100