Сьогодні Київ треба звільняти не від фашистів, а від політичної корупції та хамства. На цьому наголосив народний депутат Микола Томенко, виступаючи з трибуни Верховної Ради з нагоди 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників, інформує прес-служба нардепа.

Микола Томенко запропонував подивитися на Київ 70 років потому з точки зору не сьогоднішніх політичних гасел, а з точки зору досліджень визначних українських вчених. Зокрема, які містяться у 15-томнику історії Великої Вітчизняної війни, який видала Національна академія наук і який є одним з найфундаментальніших досліджень з цього питання.

«Останнім часом у літературі, зокрема, мемористиці, з’явилися переконливі свідчення того, що дніпровська переправа, небувала за масштабами, була безпрецедентною за грубими прорахунками та безвідповідальністю тих інституцій, які готували її і провадили, а відтак – за людськими втратами. І знову, як уже не раз бувало, злочинне нехлюйство і дурість тих, котрі невдало керували, була відшкодована стійкістю та самопожертвою тих, хто, захлинаючись у холодній дніпровській воді, проривався скрізь вогняний смерч на правобережні плацдарми…»

Як згадують очевидці, зокрема, письменник Віктор Астаф’єв, «25 тисяч людей входить у воду, а виходить на тому березі три, максимум п’ять тисяч… через 5-6 днів усе те спливає…»

«Я думаю, ми не маємо висловлювати ні поваги, ні пошани до тих воєначальників, які змусили ціною мільйонної втрати людських життів (це не враховуючи так званих «чорнобушлатників», яким не дали озброєння, одягу і кинули на цю переправу) виконати вказівку Сталіна, який наказав до 7 листопада визволити Київ», – зазначив Микола Томенко.

Він наголосив, що ця операція була не просто провальною, вона була злочинною по відношенню до людей. Київ постраждав ще більше не в 1943-му, а у 1941 році. Адже, за концепцією Сталіна, коли радянські війська виходили з Києва, було зруйновано 940 найкращих будівель Хрещатика і 3-кілометрової зони навколо них», – зауважив політик.

«У мене як учасника бойових дій в Афганістані – прохання до наших політиків-білобілетників, які не служили в Радянській армії: не робити партійні виборчі справи на пам’яті полеглих мільйонів людей, які захищали Київ і Україну», – наголосив Микола Томенко.

«Досить вивішувати ці партійні прапорці, бо сьогодні весь Київ у прапорах Партії регіонів та КМДА – таке враження, що Олександр Попов разом з регіоналами Дніпром переправлялись і звільняли Київ від фашистів… У нас є державний прапор. І в нас має бути гідність і повага до людей, які 70 років тому за Київ віддали своє життя. Сьогодні треба звільняти Київ не від фашистських загарбників, а від політичного хамства, від корупції, від «Руського міра», який вже почав керувати Україною, як намагався це робити кілька століть назад. Тому ми шануємо справжніх визволителів Києва, а політиків просимо зупинитися. Слава Україні, Героям Слава!», – підсумував Микола Томенко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #9 А СУДДІ ХТО... 07.11.2013 16:21
Не Томенку судить І давать оцінки. Як би тоді буди такі командири як він, то на правий берег напевно б переправились на коньках. Ми вже бачили їх бойові дії... А ГЕРОЯМ ДІЙСНО СЛАВА!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Я 07.11.2013 14:38
Поки синьо-блакитні будуть при владі- загине не менше людей. Лікарні- реформують. Село на грані знищення і морального і матеріального. Бідність. Розруха.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Фугас 07.11.2013 08:07
Трагедия бесспорно. Но с тех пор, как люди воюют, потери атакующей стороны всегда в 4-6 раз больше той, которая держит оборону. При взятии Киева гансы потеряли тысяч 150-170, наши более 500. Так что здесь все сходится.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 Татьяна 07.11.2013 05:12
Мы все виновны в этом ! Сами , добровольно отдали свои права и свободы отморозкам. И разницы между красными и белыми абсолютно ни какой! Кто бы не пришел к власти в этой стране, становится врагом народа! И все потому что мы все время молчим, пока не коснется нас лично! Власть будет нас грабить до тех пор пока не узнает силу народного гнева!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Я 07.11.2013 04:19
Сильний виступ, бо накипіло !!! Молодчина- взірець для інших , кому не байдужа доля українців, та України.Геть комуністів- піявок червонопузих, присмокталися і з народу п"ють кров взахльоб.,навчилися брехати, лапшицю на вуха вішати. Людське прокляття чекає, на оцих мерзотників у владі та їй запроданців...Українці-патріоти, вам місце у владі,інакше-загине Україна наша...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 МАРИНА 07.11.2013 03:53
ТРЕБА, ЩОБ УКРАЇНЦІ ВРЕШТІ-РЕШТ ПЕРЕСТАЛИ БУТИ РАБАМИ... БИДЛОМ... ЗА НАС СРАЧ В НАШІЙ ХАТІ НІХТО НЕ ПРИБЕРЕ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #3 smile 06.11.2013 23:23
Прочерк как всегда подаёт позицию одной стороны. А были ведь и другие выступавшие. Кто смотрел канал Рада ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Loki 06.11.2013 22:50
В детстве, соседская бабуля рассказывала нам, что после этих форсирований, в последующие годы так много и таких крупных раков в Днепре никогда небыло. Даже в 1946-1947гг, в очередной голод, и им благодаря тоже, они смогли выжить. Ей я верю и сейчас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 лилия 06.11.2013 22:27
золоті слова. треба очищатись і звільнятись від нечисті-регіональської. гірше фашистів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100