Черкасець Олександр Гавриленко зібрав під власним дахом унікальну колекцію рідкісних кактусів. Зелених друзів із голками колекціонер почав збирати з 8 років. Нині в його оранжереї вже мешкає понад 2 тисячі різноманітних видів. Зупинятися на цьому чоловік не планує. І вже відшуковує на численних виставках усе нові цінні колючки, йдеться в сюжеті «ВІККА-новини».

Їхній розмір – від кількох міліметрів до півметра. Їхній вік – від року до 30. Їхня ціна – від 20 гривень і до сотень доларів. Усе це про кактуси, які зібрав слюсар за освітою та музикант за покликанням Олександр. Нині не уявляє без цих голочок свого життя та навіть дає їм імена.

– У нас, у кактусистів, є такі зменшені прізвиська, якщо це хагеоцереус, то це харіг, – зазначає колекціонер кактусів Олександр Гавриленко.

В колекції Олександра є й рідкісні пухнасті кактуси, пласкі та квітучі підвиди, і рослини з гігантськими голками-гачками, на які навіть можна ловити рибу.

– Ферокактус можна перекласти як залізний кактус. Деякі індіанці зрізали колючки ферокактусів та використовували як засіб для ловлі риби, – говорить колекціонер.

Кожен свій кактус Олександр цінує та обожнює. Часто їздить із ними на виставки та повсякчас відшуковує і розводить усе нові види. Каже: це – не заробіток, а хобі для душі та відпочинку.

– Коли я заходжу в теплицю, втрачаю відчуття часу. Я вже так живу і думаю, скільки кактусів, скільки я цим уже займаюсь, може, якось я встану і скажу: «Усе, мені це не подобається». Але, слава Богу, такого немає, оце бажання в мені живе, – запевняє чоловік.

У майбутньому Олександр Гаривеленко мріє ще більш розширити свою колекцію, а можливо, навіть створити в Черкасах музей рідкісних колючок.


реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Українка 11.11.2013 09:21
От молодчина!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Loki 10.11.2013 22:11
Чистить неудобно!! (Ну просто вспомнил "мой первый банан!") https://www.titanic-magazin.de/shop/index.php?action=showdetails&from=search&pageNr=1&productId=3f7192907ef34 ))) А есть вкусные! Я один препарируя та в полотенце завернул. Пришлось выкинуть. Чесался долго((.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100