реклама

реклама

Відсторонений міський голова Черкас Сергій Одарич вважає, що з євромайданів мають зникнути партійні заклики та партійні прапори. Про це він сказав журналістам під час сьогоднішньої прес-конференції.

– Ті речі, які сьогодні допускаються на майданах, типу збору яєць, вимог імпічменту тощо, є надзвичайно шкідливими. Навпаки люди, які виходять на майдан і хочуть йти в Європу, повинні знайти слова, підставити плече, а не дратувати, ображати тощо, – зазначив Сергій Олегович.

Також він додав, що «знімає капелюха перед львів’янами, яким вистачило політичної культури, щоб не виходити на майдани під партійними прапорами».

– Якщо ми хочемо продемонструвати світові, урядові, що йдемо в Європу, то маємо прибрати партійні прапори й партійні гасла. Мова йде про похід народу до європейської сім’ї, а слово партія за своїм визначенням означає частинка. Завдання сьогодні – об’єднувати, тому що не партії вступають у Євросоюз, а український народ, – зазначив Одарич.

Водночас він вважає, що мітинги не повинні бути революційними.

– Я вважаю недоцільним боротися за площі, перекривати рух, ставити намети тощо. Добре, що вийшли 120-150 тисяч на Хрещатик і продемонстрували своє прагнення бути в Європі. Можна це робити щовечора, хоча б на півгодини, щоб показати президентові, що ми – європейці, і ми підтримуємо наміри підписання. Це не повинна бути революція, це має бути спокійний, наполегливий тиск, але без будь-яких елементів насилля, конфліктності, образ тощо, – сказав Сергій Одарич.

Діти Сергія Одарича Андрій та Наталія (крайні зліва) також мітингують на євромайдані

Діти Сергія Одарича Андрій та Наталія (крайні зліва) також мітингують на євромайдані


Також відсторонений мер зазначив, що підприємці сьогодні мають довести свою європейськість, почавши сплачувати податки. В іншому випадку в разі підписання угоди в Україні може бути бюджетний колапс.

– Якщо сьогодні є підприємці, які хотіли б жити у Європі, то мають вийти на майдан і публічно заявити, що платитимуть всі податки і не будуть виплачувати зарплати в конвертах, бо такого в Європі бути не може. В Азії – може. Якщо ми в Росію йдемо, то там зарплати в конвертах і несплата податків – це так прийнято працювати, – заявив Одарич. – Сьогодні є ризики. Справедливою є теза про те, що частина крупних підприємств може зупиниться, бо ринок Росії буде штучно для них закритий, а європейський – буде закритий через невідповідність, неконкурентноспроможність продукції. В цьому є правда. Але я це як аргумент для перенесення підписання не сприймаю. Ці розмови уряду, депутатів про те, що їм треба час для підлаштування стандартів, – це все одно, що заяви якогось боягуза «Я спочатку навчуся плавати, а вже тоді стрибну у воду». Не можна змінити економіку, якщо продовжувати працювати на ринки з нижчою якістю.

На переконання екс-мера, сьогодні Януковичу «нелегко».

Об’єктивно доля угоди перебуває в руках однієї людини – Віктора Януковича. Ніякі майдани, уряди не мають вирішального значення. Якби він не хотів вступу України до ЄС, то вже б давно висловився, підтримав би позицію уряду або навів би якісь інші аргументи. Оскільки цього не відбувається, то продовжується вестися робота щодо підписання. Це моє глибоке переконання. Йому сьогодні дуже складно. Він частково сам себе загнав у таку ситуацію, монополізувавши владу в руках однієї особи, – зазначив Одарич. – Є ще одна обставина, про яку чомусь забувають. Всі знають, яка трагедія сталася тиждень тому в Росії. Варто було сину президента заявити про відокремлення Татарстану, як несподівано трапилася авіакатастрофа. В такій самій ситуації сьогодні й Віктор Федорович.

Разом із тим, Сергій Одарич зазначив, що є «висока ймовірність», що на черкаський євромайдан він сьогодні також прийде. Нагадаємо, що, за словами організаторів, він відбудеться о 18.00 на Театральній площі без партійної символіки.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #12 Йо-ма-йо 26.11.2013 11:29
Та йому( януковичу) разом з тулубом вила треба під одне місце підставити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Нестор Іванович 26.11.2013 11:18
Ніби дорослий дядько, а віщує як дитина. Невже не очевидно, що пукін в пітері показав цьому ігноранту течку на нього, а там і згвалтування, і замовні вбивства, і мільярди награбовані у своєї країни. В разі оприлюднення, його не то, що в Европу, його за межі України випускати не можна. А расея-матушка і такого прийме, адже цар-батюшка сам далеко на втік.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Вася Целкин 26.11.2013 10:14
Мы уже забыли про него. Он ещё не уехал ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 незнайка 26.11.2013 08:16
Желательно бы начать с себя Выполнять судебные решения возмещать причиненные убытки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Копелюх 26.11.2013 07:50
Бідний Яник :sad: Я плакав
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Гонта 26.11.2013 02:25
Пора мирних майданів закінчується в п'ятницю вранці. В разі не підписання, розпочнеться масова непокора. Ніяких податків взагалі ніхто платить не буде. Аграрний бізнес обвалиться. Економіці наступить крах. Розпочнеться революція. І тоді, навідь іпотентні політики, її не спинять. Коліївщина для когось, буде вважатись квіточками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Вася Ц*лкин 25.11.2013 23:36
Одарич говорит очевидные вещи. Банально. Поэтому не интересно. Ничего оригинального. Математик-ботан
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Наблюдательный 25.11.2013 23:33
Одар поменял позу : сначала ему ... выл.....ли, а теперь он взахлеб л... шлепера...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Loki 25.11.2013 20:06
За Лемберґ cогласен. Это вообще европейский город с прилегающими землями, который в Европе так почти никто и не знает как Львов. Всё просто. Только в 40 ом, он с окрестностями попал в халепу вместе с прибалтами. Уничтоженного свободолюбия на 2 поколения меньше. Но прозевал свой исторический шанс. Балтия смогла освободиться, в нужный момент пользуясь безвластием в ссср, а западная украинская округа прошлёпала свою свободу. А были бы локомотивом Украины в Европе. Для остальной территории было бы неплохим примером, что всё мона изменить стремясь к свободе. А теперь страдают со всеми. Отож! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Покращення життя вже сьог 25.11.2013 19:41
Одарич: "Якби Янукович не хотів вступу України до ЄС, то вже б давно висловився, підтримав би позицію уряду". Як можна повірити в те, що Азаров без відома Януковича прийняв постанову про згортання євроінтеграції? Не повірю, що Одарич такий наївний, що він сам вірить в те, що сказав. Колись Одарич був молодим революціонером. З роками революційний порив згас, тепер йому потрібні лише гроші і влада..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100