реклама

реклама

Нацбанк не рекомендує людям достроково знімати вклади. Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник управління Нацбанку України в Черкаській області Сергій Забудський.

Його заява стала відгуком на появу в інтернеті псевдопостанови Нацбанку про обмеження обороту грошових коштів в особливий період. У цій нібито постанові йшлося про те, що в екстреному режимі треба заборонити рух коштів на банківських рахунках.

– Я заявляю, що такого нормативного документу Національний банк не видавав. Тому не треба панікувати, – зауважує Сергій Забудський. – У зв’язку з цим ми б не рекомендували звертатися в банківські установи з метою дострокового зняття коштів.

Банкір також наголосив на тому, що всі банки, які нині працюють на Черкащині, є учасниками Фонду гарантування вкладів. У випадку надзвичайної ситуації і навіть за повної ліквідації банку його вкладникам гарантовано буде виплачено кошти в сумі до 200 тис грн. А оскільки, за статистикою, основна частина вкладників має вклади до 150 тис грн, то хвилюватися немає чого.

У тому, що банки України спроможні  працювати за будь-яких умов, переконаний і голова Нацбанку Ігор Соркін. Він також підтвердив, що Нацбанк не вводив жодних обмежувальних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках. Головний банкір країни закликав усіх бути впевненими в роботі банківської системи та збереженні власних заощаджень.

– Я переконаний, що сьогодні в українському суспільстві немає нікого, хто був би зацікавлений у дестабілізації економічної ситуації, – йдеться у виступі голови Нацбанку.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 333 03.12.2013 18:01
Так, понятно, бегу в банк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 03.12.2013 17:21
Тогда зачем в Черкассах филиал еще одного банка створыли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100