реклама

реклама

У ці хвилини в Черкасах біля Центру дитячої та юнацької творчості близько 30 міліціонерів перешкоджають показу фільму «Відкритий доступ». Одна з частин фільму оповідає про «Межигір’я» – маєток, де живе Президент України. Серед присутніх на показі фільму і активістка руху «Стоп цензурі» Наталя Соколенко.


Подивитися фільм прийшло близько сотні черкащан.

Заборону показу фільму правоохоронці пояснюють тим, що організатори Євромайдану неправильно оформили заявку на масовий захід. Мовляв, у них є дозвіл на збирання людей і встановлення наметів. Утім на показ фільму немає.



У ці хвилини виступає Наталія Соколенко, яка розповідає, про що йдеться в документальному альманасі, розповідає про держдачу та про те, як вона опинилася у власності Януковича. Також Соколенко розповідає про переваги Закону «Про доступ до публічної інформації».

На заході присутні керівники обласних партійних організацій «Батьківщини» та «УДАРу» Анатолій Бондаренко та Віталій Іляшенко відповідно.

Наталя Соколенко каже, що якщо не вдасться подивитися фільм біля ЦДЮТ, мітингувальники перейдуть в інше місце.

Щойно відбулася сутичка. Коли Віталій Іляшенко нас апаратуру для показу фільму, міліція взяла його в кільце. Люди почали його захищати і витягли з оточення. Проте міліція наполегливо перешкоджає встановленню апаратури. Організатори просять черкащан по можливості прийти на показ фільму, щоб їх переважаюча більшість зламала опір міліціонерів.

 


Нагадаємо, що у вересні 2013 року у черкаській будівлі, де знаходиться заклад «НеКафе», в якому показували альманах «Відкритий доступ», зникло світло. Це мало не призвело до зриву показу фільму. Міліціонери тоді обшуковували будівлю на наявність там вибухівки, про яку нібито повідомляв невідомий.

Засновник та керівник громадської організації «Центр UA», один з ініціаторів Громадської кампанії «Новий громадянин», екс-нардеп і екс-радник президента Олег Рибачук та екс-мер Черкас Сергій Одарич тоді висловили впевненість, що до провокації причетний голова Черкаської ОДА, головний регіонал області Сергій Тулуб.

«Відкритий доступ» – це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція. Кожен з них готовий протистояти бюрократії та корупції...

реклама

Коментарі  

 
-1 #21 будячок 09.01.2014 14:30
журналісти повинні бути "ОЧИМА, ВУХАМИ І НОГАМИ" глядача, повинні бути ПОЗА політикою та висвітлювати факти такими, які вони є.. не розумію чим ВІДРІЗняються ЯЦЕНЮК від ЯНУКОВИЧА, КЛИЧКО від АЗАРОВА, КУЖЕЛЬ від ТИМОШЕНКО.. у них є ДВІ характерні СКЛАДОВІ: ГРОШІ-БРЕХНЯ... Пані Соколенко хоче ПОКАЗУ фільму чи ПОКАЗУХУ влаштувати? ПОКАЖІТЬ хоч ОДИН будинок чи КВАРТИРУ де нема ІНТЕРНЕТУ, викладіть СВОЇ фільми у вільний ДОСТУП і В_С_Е: люди самі зроблять свій вибір... а то мені чоловіка Лії жалко... бо вийдуть ось такі собі "Миколки" з штиками та шо тоді?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 Н2о 09.01.2014 13:21
звісно,Ви праві. Тільки потрібно показувати й маєтки,та розповідати(де взяли) про статки й опозиціонерів. Адже Я*ценюк- по факту сусід Яничара!!!
Цитую Ольга:
Молодці черкащани, треба ці фільми по всій країні показувати. Може хоч тоді люди прокинуться та перестануть бути байдужими
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #19 Микола 07.01.2014 22:59
В Черкасах, виявляється, дуже мало нормальних чоловіків?
Невже славні Черкаси не спроможні хоча б на тисячу
"штиків"? Тоді б мєнтовська пацанва стояла збоку
і разом з людьми дивилася "кіно"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 Alek 06.01.2014 16:43
— «Чиполлино, Чиполлино, сынок! — звал, растерянно оглядываясь по сторонам, бедный старик, когда его уводили солдаты…»
— Все, хватит! — негодование мальчика, вероятно, достигло предела. — Почему же они терпят?!
— Ну, у принца Лимона большая охрана, армия… — мама рассудительно разглаживает страницу.
— Но ведь остальных больше! Их же много! — мальчик в отчаянии ударяет маленьким кулачком по книжке, и она захлопывается. — Чего ж они?!

Мама, слегка напуганная такой бурной реакцией сына, пытается подобрать успокаивающую реплику, когда мужчина напротив отрывается от своей газеты и, взглянув поверх очков на революционно настроенного мальчика, громко и отчетливо проговаривает:
— Потому что они овощи. Это про овощи сказка…
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #17 Хома 06.01.2014 00:57
Ребята, да это же просто истерика власти от бессилия. Она понимает, что народ уже не боится, что ненавидит её, поэтому использует аргумент отм***зков - силы кулака. Но против всякой силы есть ещё большая сила. И это мы, если организуемся. Надо выходить на подобные мероприятия десятками тысяч и менты разбегутся, как тараканы...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Галичанин-БАНДЕРІВЕЦЬ 05.01.2014 22:58
Цитую Салат олівє:
Тулуб боїться правди

Ні.Ви не маєте рації.Це ПРосто"тупий,важкий ПРедмет".Це Тарас Чорновіл ще давно в І.-Франківську зауважив. :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #15 prosto tak 05.01.2014 20:10
golovne dumaj pravylno ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #14 эммануил 05.01.2014 19:37
несколько десятков лет назад , в СССР ,был снят пророческий , как сейчас оказалось , мультфильм ,, чипполино ,, . Персонажи мультика - точные копии сегодняшних неПРавдивых властьимеющих . И внешнее сходство , и внутренний мир - как две капли . ,, За проливной дождь , с громом и молнией - 300 лир ! Молчааать !!!... ,, Господь , прости нам нашу доверчивость, перешедшую в глупость , и спасибо Тебе за второй шанс . Аллилуия !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #13 Факт 05.01.2014 19:33
Цитую Лія:
В самій гущі тих подій опинився мій чоловік. зараз повернувся додому із розсіченою бровою... Допомагав витягувати з кільця апаратуру.

Пусть снимает побои и пишет заяву про то, что был избит сотрудниками правоохранитель ных органов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #12 Лія 05.01.2014 16:32
В самій гущі тих подій опинився мій чоловік. зараз повернувся додому із розсіченою бровою... Допомагав витягувати з кільця апаратуру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100