реклама

реклама

Заступник голови Черкаської облдержадміністрації Тетяна Прітченко вручила диплом, сертифікат та грошову винагороду лауреату обласної літературної премії імені Василя Симоненка заслуженому працівнику культури України, члену Національної спілки кінематографістів Юрію Тупицькому з Чорнобаївщини за твір «Далекий поклик любові».

Голова конкурсної комісії Всеукраїнської премії імені Василя Симоненка, доктор філологічних наук Володимир Поліщук та в.о. міського голови м. Черкаси Віктор Білоусов вручили премії двом переможцям: у номінації «За кращу першу поетичну збірку» – поетесі Олені Железняк (м. Черкаси) за збірку віршів «Шукаючи ключі до світу», та в номінації «За кращий художній твір» – прозаїку, журналісту Олександру Климчуку (м. Київ) за книги прози «Я єсьм…» (Іван Марчук) та «Факторія Завойка».

Вручення відбулося 8 січня в Черкаському драмтеатрі відбудеться літературно-мистецький вечір із нагоди 79-ої річниці від дня народження Василя Симоненка, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Довідка

Щорічна обласна літературна премія імені Василя Симоненка заснована у 1986 році.

У 1993 році за рішенням Черкаської обласної ради премія відродилася як обласна літературно-публіцистична премія «Берег надії» імені Василя Симоненка, з метою вшанування пам’яті поета, заохочення професійних і непрофесійних літераторів, які проживають в Україні та за її межами, до нових творчих пошуків у галузі літератури, до створення високохудожніх літературних творів, спрямованих на відродження й утвердження духовності в суспільстві.

Премія присуджується один раз на рік до дня народження Василя Симоненка – 8 січня. Розмір премії – 15 000 грн. (до 2012 р. – 3 000 грн.).

До участі в конкурсі допускаються книги чи прирівняні до них публікації в літературних часописах, що вийшли з друку за останні 3 роки, не відзначені іншими преміями, але з тих, що здобули високу оцінку літературної критики, громадськості, широкого кола читачів. Премія не присуджується посмертно. Мова видання має бути українська.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100