реклама

реклама

Після жорстокого розгону «Беркутом» блок-посту активістів на черкаській дамбі, громадяни знову повернулися на позиції. Як повідомив «Прочерку» керівник Черкаської обласної організації партії «УДАР» Віталій Іляшенко, на посту побільшало активістів.

– Буквально півгодини як мені дзвонили активісти і повідомляли, що пропускний пункт відновили. Людей стало більше. Немає жодного затриманого, проте постраждало, за неофіційною інформацією, 13 осіб. Є побиті машини. Зокрема, повністю розбили машину активісту Руслану Зорі, – зазначив Віталій Іляшенко. – Невідомо, наскільки серйозні в усіх травми, бо більшість боїться звертатися в лікарні.

За словами Віталія Іляшенка, коли спецпризначенці атакували блок-пост, то багато активістів відступило до мосту в напрямку Дахнівки. Іляшенко був серед них. «Беркутівці» довго переслідували їх, а тоді повернулися до автобусів. Зараз вони нібито базуються у дворі обласного управління МВС.

– Наскільки відомо, це харківський «Беркут». За деякими джерелами він його контролює особисто Герой України, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. Нібито це така собі підмога від харківського колеги Тулуба Добкіна. Вони, бачте, змагаються в жорстокості. До речі, надходила інформація, що в Чапаєвці після атаки на блок-пост був також розстріляний рейсовий автобус. Проте деталі мені невідомі.

Активісти у соцмережах повідомляють останню інформацію з черкаських лікарень: у 1-й міській було 2-є з вогнепальними пораненнями, але вже немає. У 3-й було двоє із травмами голови, вже поїхали додому. 1 залишається в реанімації в обласній лікарні.

Про це поінформувала активістка Наталія Вернидуб, яка щойно була в лікарні особисто.

Зараз, за інформацією опозиції, блок пости діють в Золотоноші, Чорнобаї, Звенигородці, Смілі тощо.

Свіжу інформацію від міліції намагається отримувати екс-очільник Черкаського обласного управління МВС, генерал Микола Каплій.

– Я за те, щоб в Черкасах не проливалася кров! Тільки зранку я в 9:15 зателефонував у чергову частину «Грифону», потім у чергову частину «Беркуту», потім – у чергову частину внутрішніх військ. Запитав, де їхні командири. Всі командири з більшістю особового складу знаходяться в Києві. Я сказав, щоб передавали командирам, щоб вони забирали своїх силовиків і відправлялися в район дислокації, тобіж в Черкаси. Інакше люди можуть назад їх вже не пустити. Я хотів би, щоб черкаські силовики відреагували так, як хлопці в Західній Україні, які справді перейшли на бік народу, – зауважив Микола Каплій.

реклама

Коментарі  

 
+2 #24 porosya 21.02.2014 10:58
а я чув шо в Черкасах французький легіон в податковій сидить ! чекає на свій дебют ( дебют від слова та шо партія БЮТ ). :eek: :o :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #23 Теж черкащанин 21.02.2014 10:16
Цитую Пташка:
Шановний Сергій,теж черкащанин, я зрозуміла,що у вас схильність до спішних висновків. не забудьте мене вписати ще до сбу, як що ж натякаете на мою приналежність до беркуту. і ви, як журналіст, повинні розрізняти види запитань,такі як інформаційні запитання - для отримання більш детальної інформації. Та судячи з вашого повідомлення,то ви не заперечуете той факт,що не вся інформація,в данній статті,є правдивою.

Вибачайте, шановна. Тут Ви мимо касси. Мне звати не Сергій, мені навіть це ім'я не подобається. І я не журналіст - я лише запропонував Вам, шановна пані, за наявності у Вас првдивої інформації викласти її і тимм самим підтвердити чи спростувати статтю автора. Тому, що я дійсно хочу знати правду - мене дуже хвілює ситуація, що нині склалася. Проте, наразі, з Ваших слов, я можу бути впевненим лише у тому, що у Вас будь-яка інформація з цього приводу відсутня.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #22 Місцевий 21.02.2014 09:30
Цитую Ярослав:
Был в районе блок-поста с группой, отъехали от театра, те кто призывали и организовано подвозили, не позаботились об элементарном, не было под рукой ни камней, ни кирпичей, можно было набрать по дороге, мозга нет, беркут был как на ладони.... потом начали поливать из Калаша, двоих зацепили, ...беркут бил журнилиста,как старое ведро, оторвались по полной, проломили голову, все было как раньше, возле облгосадминистр ации, тот же почерк...

Такое ощущение, что "организаторы" просто провокаторы и саботажники. Прежде всего они не обеспечили даже самого элементарного - связи между разными группами. Разделили людей, чтоб беркутам проще было расправиться?? Тот же Иляшенко в 10 вечера был на Театральной и с интересом слушал о событиях на дамбе (заметьте, слушал, а не рассказывал), а тут уже оказывается, что он был в самом эпицентре событий. Все продолжают врать и зарабатывать бонусы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #21 ярослав нищик 21.02.2014 09:27
Набридло вже. На момент атаки на блок-пост на дамбі Іляшенка там не було і близько.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #20 не дочекаємося 21.02.2014 09:19
Цитую Сергій:
Цікаво, а якщо черкаська міліція стане дійсно на бік народу та відповідно до Закону України "Про міліцію" застосує зброю проти тих харківськіх "беспредельщиков " у погонах?


На жаль, не стане. Черкаська міліція, як і більшість в Україні, може тільки мелочуху з торгашів збивати і мітингарів пресувати. При вигляді зброї у опонентів вони .... і намагаються сховатися один за одного. Інформація достовірна. М...нти, .... і не про такі свої "геройства" розказують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #19 Крук 21.02.2014 06:31
Каплій, напевно, перший на барикадах стоїть, герой-обзвонщик!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #18 Пташка 21.02.2014 04:22
Шановний Сергій,теж черкащанин, я зрозуміла,що у вас схильність до спішних висновків. не забудьте мене вписати ще до сбу, як що ж натякаете на мою приналежність до беркуту. і ви, як журналіст, повинні розрізняти види запитань,такі як інформаційні запитання - для отримання більш детальної інформації. Та судячи з вашого повідомлення,то ви не заперечуете той факт,що не вся інформація,в данній статті,є правдивою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Пташка 21.02.2014 03:01
Шановна Пташко! Чого Ви так нервуєтесь? Є неспростовний факт, що країною керує людина, яка допускає вбивство власних громадян з їх політичних перконань. Тому люди здатні вірити в будь-що. Якщо у Вас є дісно правдива інформація - спростуйте чи підтвердіть цю новину. А то крім пісеньки і купи знервованих запитань від Вас ничого не чути... До речі, пташки бувають різних пород. Є серед них і беркут. З повагою.
Сергійку,це ти??? щось дуже схоже на твій почерк ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #16 Пташка 21.02.2014 02:57
треба ж було написати - на форменому одязі міліціантів були шеврони з написом -... і пишете назву та дислокацію підрозділу, який там вишито. А не "Добкін вислав у підмогу...",т.п. Моя думка- Шановний автор,меньше пліток,більше фактів та конкретних посилань. Ще раз наголошую - конкретних. Це стосується кожного журналіста. Не забувайте, що люди вам довіряють, бо іноді тільки ви - наші вуха та очі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 Ярослав 21.02.2014 02:43
Был в районе блок-поста с группой, отъехали от театра, те кто призывали и организовано подвозили, не позаботились об элементарном, не было под рукой ни камней, ни кирпичей, можно было набрать по дороге, мозга нет, беркут был как на ладони.... потом начали поливать из Калаша, двоих зацепили, ...беркут бил журнилиста,как старое ведро, оторвались по полной, проломили голову, все было как раньше, возле облгосадминистр ации, тот же почерк. Мент В. Иващенко кот. днем распинался, что черкасская милиция с народом, думаю был в курсе. Пусть ... пишет Заяву об увольнении,вмес те со своим начальником Липандиным, скока можно терпеть, эти заезжие беркута трутся с ними вместе. Заезжие беркута это б...да в погонах, которая уже две недели терроризирует город под прикрытием черкасских ментов,.. в городе у населения куща пищалей, пора разобраться, все что нужно было сказать на площадях, уже сказано...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100