реклама
Sucurity Police

реклама

Група журналістів «Інтеру» звернулася до керівництва ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»), яке готує для телеканалу новини, із заявою про незгоду з редакційною політикою телеканалу.


Серед 16 підписантів заяви – кореспондент корпункту в Черкасах Станіслав Кухарчук.

Автори заяви зазначають, що з грудня 2013-го випуски новин «Інтеру» «перетворилися з просто провладних в пропагандистські з усіма відповідними симптомами (перекручуванням та замовчуванням фактів, відсутністю балансу як у сюжетах, так і у випуску)». Журналісти просять керівництво «НІС» повернутися до загальноприйнятих стандартів журналістики, об’єктивно висвітлювати події на Майдані та в регіонах, не перекручувати факти й утримуватися від маніпуляцій.

«Ці два місяці ми намагалися боротися за кожне слово в матеріалах. Їх правили не раз, змінюючи до невпізнання. Нам вказували, кого записувати і які саме слова з інтерв'ю повинні бути в ефірі. Об'єктивні матеріали часто не видавали. Ми не можемо працювати в умовах, коли нам в обличчя кажуть, що ми брешемо», – наголошують журналісти.

Вони також нагадують, що будь-яке підприємство – це «система, в якій працюють рівні люди».

«Оскільки ми теж відповідальні за той продукт, який випускає «НІС», вважаємо себе зобов'язаними попередити наших глядачів про те», що незгодні з редакційною політикою каналу», – підсумовують журналісти.

Нагадаємо, що журналіст телеканалу «Інтер» Станіслав Кухарчук був жорстоко побитий «беркутівцями» під час розгону Євромайдану в Черкасах 27 січня.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 yazon din alt 21.02.2014 17:26
Цитую вчасно:
Дорога ложка к обеду. Как-то поздненько отямились,"правдолюби".

Ты репортажи Кухарчука посмотри - он как раз не врал! Другое дело - что его репортажи резали или не пропускали.И голову Беркут ЕМУ в Чркассазх разбил, а не тебе, умному и храброму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 вчасно 21.02.2014 17:07
Дорога ложка к обеду. Как-то поздненько отямились,"правдолюби".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100