реклама

реклама

До 20 травня на всіх зупинках громадського транспорту Черкас міська влада планує розмістити інформацію, де буде вказано початок і кінець руху всіх маршрутних автобусів, а також їхній інтервал і період ходіння. Відповідне розпорядження надав міський голова Черкас Сергій Одарич управлінню вуличної інфраструктури, транспорту та зв’язку міськвиконкому під час круглого столу з черкаськими перевізниками та студентами.

Ініціатором зустрічі з мером міста стало студентство за підтримки громадської молодіжної організації “Демократичний альянс” і благодійної фундації “Паритет”. Молодь Черкас звернулася до міської влади з проханням зобов’язати всіх перевізників здійснювати перевезення пасажирів до 12-ої ночі з інтервалом не більше 15 хв., а також розмістити на зупинках розклад руху громадського транспорту.

– Я не переконаний, що всьому громадському транспорту треба працювати до 12 години вечора. Є маршрути, де такої потреби немає, – говорить Сергій Одарич. – І питання тут не в перевізнику, а в особливості конкретного маршруту. Якщо він потребує роботи з 5-ї до 24-ї, значить треба це записати в паспорт маршруту, а не перевізнику. Вносьте свої пропозиції і ми будемо їх враховувати, при потребі навіть коригувати графіки руху.

Сергій Олегович попросив студентів, якщо вони бачать випадки недотримання розкладу руху маршруток, негайно повідомляти в Оперативну службу 1505. Причому конкретно по якому маршруту і які відбуваються порушення. Адже тоді є можливість зафіксувати факт, скажімо, відсутності транспорту на даному маршруті й відповідно застосувати штрафні санкції до перевізника аж до розірвання з ним договору.

Міський голова також зазначив, що та система громадських перевезень, яка нині існує в Черкасах є неправильною, від якої в Європі вже давно відмовились. Натомість нова система передбачає такі умови, за якими всі перевезення громадським транспортом забезпечує єдина компанія, яка створена містом і є або повністю муніципальна, або змішаного типу, проте місто там обов’язково присутнє, повідомляє прес-служба МВК.

Нагадаємо, що за цієї системи запроваджується єдиний квиток, єдина ціна на проїзд. Можна буде купувати проїзний на день, місяць чи рік, і кожен має можливість за одним квитком їздити з будь-якою кількістю пересадок, причому в різних видах транспорту. Якщо в цієї фірми не буде власних автобусів, то вони можуть найматися, наприклад, у сьогоднішніх перевізників, але оплата здійснюється за кілометр пробігу, незалежно від того скільки пасажирів везе маршрутка.

– Цього року ми плануємо вже запровадити європейську систему перевезень у Черкасах. Транспортне управління зараз безпосередньо займається реалізацією цього проекту. І тоді, до речі, зніметься питання часу руху автобусів. Водіям навіть буде вигідніше їздити о 12 ночі, ніж о 6 вечора, коли навантаження на ходову буде значно більшим, – зауважив Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Николай 25.05.2011 12:54
Опять набрехали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Слава 19.04.2011 16:17
ОЙ! ми будемо їздити по-_європейськи!!! Таки дочекались благ земних вже сьогодні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 воля 19.04.2011 15:23
дададада
европейські вікна і автобан київ -черкаси ми вже впровадили, залишилось європейські тролейбуси
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100