Народний депутат Микола Томенко, м’яко кажучи, здивований індиферентною позицією багатьох олігархів щодо ситуації, що склалася в нашій державі. Про це Микола Володимирович заявив під час ефіру на ТРК «Ера», говорячи про завдання, які стоять перед Україною, передає його прес-служба.

– Чому Ігор Коломойський може займати принципову патріотичну позицію та інвестувати кошти в армію, а Рінат Ахметов чи інші українські олігархи не можуть цього робити? Якщо ініціативного патріотизму українських багатіїв ми не спостерігаємо, то повинен бути державою визначений принцип, як треба діяти в умовах необхідності захисту української держави, скрутної соціально-економічної ситуації та взагалі небезпеки для життя і діяльності громадян, – вважає політик.

Микола Томенко запропонував створити своєрідний фонд захисту української держави, який би передбачав спеціальний податок для всіх мільйонерів та мільярдерів. А уряд має визначити базу для оподаткування та відповідний відсоток.

Для прикладу пан Томенко говорить, що в таку категорію можуть потрапляти, умовно кажучи, від доларових мільйонерів та вище, і вони мусять платити спеціальний щомісячний податок на підтримку української економіки та передовсім Збройних сил, які опинились сьогодні у непростій ситуації і на які покладається велика надія.

– Це не є новою ідеєю. В Європі, в умовах, де немає агресії якоїсь сусідньої держави, але де мала місце криза, такі фонди були створені. Ми знаходимося зараз в умовах подвійної небезпеки: в стані фактичної війни з Росією та соціально-економічної кризи. Тому створення такого фонду на певний період було би доречним і правильним, – вважає народний депутат.

реклама

Коментарі  

 
+8 #5 Loki 19.03.2014 13:16
Не получиться(. Мільйонери та мільярдери будут до последнего огрызаться! А вот налог на бездомных собак мог бы принести живу копійку в казну. Шо протів, та не одна собака не гавкне!))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Марта 19.03.2014 12:57
Томенко,як до куратора,призна чення в Черкасах голови ОДА,не тільки "УДАР" вбило,на "БЮТ"за ротозявство також ображенні,рятуй те....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Дядько 19.03.2014 12:57
Хоч одна розумна думка в голові з'явилася. Якби ще до неї й прислухалися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Нестор Іванович 19.03.2014 12:51
Цитую гробарь:
Здравая мысль в здравом уме!


Дозволю собі не погодитися, Томенко таки схожий на не зовсім здорову людину із його маніакальними потугами лізти не у свої справи, але в цьому випадку повністю підтримую. Більше того, путлєр в Криму націоналізує майно нашої держави, а Ахметка йому підігрує на донетчині. Тому логічно буде у відповідь на ці дії націоналізувати майно прислужника окупантів в Україні, а кошти спрямувати на підтримку армії!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 гробарь 19.03.2014 12:36
Здравая мысль в здравом уме!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100