Понад сотню спортсменів боролися за звання кращого на Відкритому чемпіонаті області з кудо, інформує «Черкаський спорт».

«Люті самураї» на день окупували ПС «Будівельник». Саме там відбувся Відкритий чемпіонат Черкаської області з кудо. Ця першість проходить у нашому місті вже вшосте. Помірятися силами на черкаському татамі завітало понад 150 спортсменів із чотирьох міст України, а саме: Київ, Кривий Ріг, Черкаси та Сміла. За звання кращого боролися кудоїсти з семи спортивних клубів: «Свитязь» (Київ), «Луду» (Черкаси), «Цунамі» (Кривий Ріг), «Стофф» (Київ), «Легіон» (Черкаси), «Омега» (Київ) та «Торнадо» (Сміла). Ця першість стала відбірковим туром на всеукраїнські змагання для черкаського СК «Легіон». Саме на цих змаганнях обрали спортсменів для формування збірної області з кудо.


Кудо відрізняється від інших бойових мистецтв своєю демократичністю, говорять організатори. Тут дозволені майже всі прийоми боротьби, удари у всі частини тіла за винятком спини, горла та потилиці. Однією із найважливіших особливостей кудо є обмундирування. Спортсмени виходять на татамі босоніж у захисному шлемі та у спеціальному цупкому захисному нагруднику. Також спортсмени мають вдягати на руки спеціальні накладки, які захищають кисть та зменшують травматичність.

«Це бойове мистецтво – доступне всім. Тут немає якихось обмежень. Ним можуть займатися як дорослі, так і діти. Головне – бажання. Ці змагання щороку збирають справді кращих із кращих. Тому поєдинки видовищні. Звісно, завжди найцікавіші фінальні. Загалом, змагання організовані на високому рівні», – говорить Антон Артюх, віце-президент Київського відділення кудо.

Свої сили на місцевому татамі випробовували як діти, так і дорослі. Серед кудоїстів було чимало представниць прекрасної статі. Одна з них – черкащанка Людмила. Дівчина замається кудо декілька років. Говорить: прийшла у цей спорт аби навчитися постояти за себе. Та з часом, хобі переросло у серйозне захоплення.

«Кудо – це моє життя. Зараз мені важко уявити його без цього спорту. Я не змогла зупинитися на звичайній самообороні, тому почала займатися серйозніше, брати участь у змаганнях. Хочу вийти на серйозний рівень, роблю для цього все», – Людмила, вихованка спортивного клубу «Легіон» (Черкаси).

Під силу суворе бойове мистецтво і малечі. Юні кудоїсти із неприхованим завзяттям та без усілякого побоювання босоніж виходять на татамі. Там демонструють чималу витримку та високий рівень підготовки. Головне – не боятися, говорить переможець у віковій категорії 9-11 років Максим Андрієнко.

«Я прийшов у цей спорт, щоб навчитися боротися, постояти за себе. Він дуже дисциплінує. Фінальний поєдинок був для мене не дуже легким, адже довелося битися із одноклубником, який гарно підготований. Сили були рівні, але фортуна таки посміхнулася мені. Головне не боятися та йти до цілі», – ділиться Максим Андрієнко, кудоїст.

По закінченю змагань, переможці отримали почесні грамоти, медалі та кубки. Кращі з кращих – перепустки на чемпіонат України з кудо у Києві.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100