реклама

реклама

Майстер-класи писанкарства організував осередок “Батьківщини молодої” разом із обласним віддленням Національної спілки майстрів у Черкасах.


“Ольга Михайлівна Мартинова розповіла народне повір'я - доки будуть писати писанки, доти житиме Україна. Тому у цей складний для країни час, коли цілісність нашої держави опинилася під загрозою, вирішили залучити черкащан до створення писанок-оберегів від злих сил. Хочеться, щоб якомога більше людей, особливо молодих, дізналися про глибокі традиції українців писати писанки, долучилися до таїнства Великодніх приготувань, душею відчувши наш народ”, – зазначила голова громадської організації “Батьківщина Молода” на Черкащині Тетяна Артеменко.


Серед учасників заходу – як школярі, так і дорослі люди.


“У писанкарстві застосовують тільки усталені орнаменти, ніяких модних віянь у традиційному мистецтві бути не може. Писанка – це молитва: ні додати, ні відняти. На Черкащині малюємо безкінечник як символ безкінечності життя, здоров’я, перехід від дітей до правнуків; ружу як знак притягування космічної енергії; ромб із крапкою – знак засіяного поля, знак плодючості”, – розповідає голова обласного відділення Національної спілки майстрів України Ольга Мартинова.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 vesna 19.04.2014 19:26
Цитую Черкаси:
то ця "пані" так весело "затопувала"(та підбурювала решту) виступ Майбороди та Старікової ,під усмішку ТУЛУБЯКИ ?

То Ви знову щось наплутали! Мартинова одна з небагатьох депутатів, яка не зрадила народ і не перефарбувалася у біло-блакитні кольори.
А такі коментарі читати гидко...люди роблять добрі справи, а деяким лиш би облаяти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Черкаси 19.04.2014 11:06
то ця "пані" так весело "затопувала"(та підбурювала решту) виступ Майбороди та Старікової ,під усмішку ТУЛУБЯКИ ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 черкаси 19.04.2014 09:30
Мар**шка відмальовується писанками, щоб замазати очі іншим! Не получиться! Ще всі пам"ятають іі дружбу з товаришем Тулубом! Не соромно перефарбовувати сь.!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100