У зв’язку з наріканнями батьків учнів початкової школи щодо того, що їх змушують за власний кошт купувати робочі зошити із друкованою основою, Департамент освіти та гуманітарної політики надав роз’яснення Міністерства освіти і науки України.

«Використання додаткових зошитів задля формування окремих функціональних навичок письма не забороняється», – йдеться у відповіді міністерства. – «У початкових класах для виконання класних і домашніх завдань з української та інших мов, математики учні ведуть по два зошити для періодичної заміни їх під час перевірки вчителем. У період навчання грамоти першокласники можуть виконувати навчальні завдання у зошитах з друкованою основою.

Разом із тим, такі зошити не є обов’язковим складником навчально-методичного забезпечення і, відповідно, їх придбання за кошти батьків та використання у навчальному процесі також не обов’язкове.

Придбання робочих зошитів з друкованою основою за кошти батьків може відбуватися виключно добровільно, з ініціативи та за бажання не педагога, а самих батьків за наслідками обговорення та ухвалення рішення на батьківських зборах чи на засіданні батьківського комітету».


реклама

Коментарі  

 
+2 #2 незнайка 28.04.2014 10:15
По 195 округу в бюджетный кабинет ВРУ Зубика вырядылы! На кого за зошиты жаловаться если на армию по пятерке собираем
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Василь 28.04.2014 09:31
Хай чиновники не розповідають байки: придбання таких зошитів є "добровільно-примусовим"! Хоча Конституція України Стаття 53 говорить: "Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і БЕЗОПЛАТНІСТЬ дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам".
Я з дружиною сплачуємо податки в бюджет, чому я повинен знову купляти для дитини, яка навчається в початковій школі, додаткові зошити? Нехай чиновники замість нікому не потрібних "роз'яснень" вживають дієвих заходів для забезпечення Конституційного права на БЕЗКОШТОВНУ освіту! Повторюся: вчителі змушують купляти ці зошити добровільно-прмусово!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100