реклама

реклама

Урочистості до 69-ої річниці Дня Перемоги відбулися сьогодні в Черкасах. Ветеранів зі святом привітали на Соборній площі керівники міста й області. На площі також вшанували полеглих хвилиною мовчання.

Фото прес-служби ОДА

Фото прес-служби ОДА


– Ми сьогодні низько схиляємо голови перед тими, хто загинув в бою, захищаючи рідну землю. На різних фронтах з гітлерівцями воювали майже 300 тисяч черкащан. Майже 108 тисяч наших земляків знайшли вічний спокій в рідному краю, – зауважив у виступі голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Він зазначив, що й нині проливається кров за рідну землю.

– Ми не дамо агресору ступити ногою на нашу землю і посіяти тут зерно розбрату і війни, – звернувся до ветеранів Юрій Олегович.


Про те, що ніхто не сподівався такої агресії від сусіда – Росії – говорила і голова обласної ради Валентина Коваленко.

– Ми беремо від вас, шановні ветерани, той приклад мужності і незламності, що допомагає нам нині стояти на цій землі, – зауважила вона.

Присутній на урочистостях нардеп Микола Томенко зазначив, що нинішня наша проблема в тому, що ми віддали перемогу Росії.

Фото прес-служби ОДА

Фото прес-служби ОДА


– Проте насправді ми, українці, свого часу зупинили ворога і допомогли визволити Європу! – сказав Микола Томенко. – Тож ми повинні пишатися нашими дідами і прадідами. Та, на жаль, на озброєння Путіном була взята Сталінська доктрина. Кілька років тому вже звучало в Росії, мовляв, вони б і без українців вибороли перемогу у війні. Але вважаю цинізмом, коли перемога ділиться між народами. Це була спільна перемога усіх!

Незважаючи на прохання Юрій Ткаченка не використовувати під час мітингу партійну символіку, дехто прийшов на мітинг з червоними прапорами.

Після виступів колона на чолі з ретро-автомобілем рушила по бульвару Шевченка до Пагорба Слави. Курсанти Академії пожежної безпеки ім. Г. Чорнобиля несли державні прапори.

Багато черкащан й собі мали жовто-блакитну символіку, зокрема, повітряні кульки та стрічки.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #9 нейм 10.05.2014 14:20
Цитую Oculus Rift:
"Украина 1991-2014: Нiколи Знову"

Це 100%. Росія безповоротно втратила контроль над абсолютною більшістю українських територій, сепаратиський рух на Донбасі агонізує, а неможливість використання Кремлем армії, через загрозу штучного економічного колапсу, спричинить зневіру росіян у своїй "залізобетонній" владі. Крим стане символом російської поразки Заходу у боротьбі за владу над Україною. Ні Україна, ні Росія вже ніколи не будуть такими як раніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Василь 10.05.2014 14:04
По м...ді видно - буде перший їх вітати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #7 Oculus Rift 10.05.2014 10:38
"Украина 1991-2014: Нiколи Знову"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #6 нейм 10.05.2014 00:56
Великі імперії, немов пиріг, розпадатись починають з боків. Процес запущено...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 черкащанин 09.05.2014 22:25
Викладіть всі інформацію, яку маєте про розмір хабарів за операцію і якщо можливо з прізвищами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 народ 09.05.2014 22:23
Пане Томенко правий, що треба змінювати системний підхід при підборі кадрів в армії та правоохоронних органах. Але ж він ще й забув за нашу медицину. Спитайте в кожного хто з цим стикався в межах тих же Черкасс, то вам всі люди скажуть, що медицина в нас вже настільки зарвалася, що обкладають людей непомірними хабарями, при тому що ніхто нікого не боїться. Нам розказують про якісь зміни по ТВ, але мабуть то тільки для "красного" словця. Найдешевшою по своїх тарифах є 3 міська лікарня, а потім вже всі інші по наростанню. Ці люди хоч і роблять добру справу, але вже повністю перейшли на бізнесову основу і забули про будь-які там клятви. Ніхто з них вже за просту заробітну плату робити не буде, коли спробували отримувати на прикладі одного з завідуючих обллікарні в операційний день 8000 грн. Розподілення хабаря в кращому випадку відбувається поміж всіх учасників операції, але обов"язково серед лікаря та анестезіолога. І всі про це знають і при цьому платять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Чесний 09.05.2014 21:05
Так партійної символіки не було! Я бачив багато червоних прапорів, але це були прапори Перемоги. Комуністи нарешті додумалися не тащити на урочистості свою партійну символіку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 ганна 09.05.2014 15:46
якщо хочете не допустити до нас агресора то чому ж відправляєте нашу міліцію на схід хто ж охоронятиме нас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 Оксана 09.05.2014 15:46
Дякую черкащанам, за те що на дурнуваті вигуки Ткаченка і Коваленко ніхто не відповідав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100